Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: Ο Πρόεδρος της ΟΛΣΥ για το ακτοπλοϊκό….

Avatar of Limnos Live

Δημοσιεύτηκε

στις

agios nikolaos limani

Και η σύγχυση για το ακτοπλοϊκό του νησιού συνεχίζεται σχετικά με την ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα καλύψει την άγονη επιδοτούμενη γραμμή Λαύριο – Άγιο Ευστράτιο – Μύρινα – Καβάλα και οι νησιώτες να παραμένουν στο περίμενε με ακυρώσεις των επισκεπτών του Πάσχα να διαδέχονται η μια πίσω από την άλλη…

 

Δείτε τι αναφέρει σε δημοσίευση του σήμερα ο Πρόεδρος της ΟΛΣΥ κος Καραγιάννης Αντώνης:

 

Η σύμβαση του πλοίου Aqua Blue, όπως γνωρίζετε έληγε τέλος Οκτωβρίου. Άρα η επόμενη σύμβαση θα έπρεπε να έχει προχωρήσει και να ολοκληρωθεί μέχρι τότε. (Υπήρχε βέβαια η δυνατότητα παράτασης-σεων της σύμβασης αυτής)
Από παράταση σε παράταση φτάσαμε Δεκέμβριο του 2023. Η χρονιά τελείωνε και τότε αρχίσαμε να ανησυχούμε!!

 

Ξαφνικά η Seajets τα Χριστούγεννα αποφάσισε να αποχωρήσει και μεις δεν ξέραμε τι να κάνουμε, να χαρούμε ή να στεναχωρηθούμε.

Με τον καινούργιο χρόνο μας έστειλαν το πλοίο «Άνεμος» και τα σχόλια στα Λημνιακά social ήταν διθυραμβικά. Αλλά δεν πέρασαν λίγες μέρες και άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες: Είναι αργό, διαφοροποιεί συχνά τα δρομολόγιά του, κλπ.

Τώρα το «Άνεμος» επιστέφει στις δικές του διαδρομές, στις Κυκλάδες, χωρίς να έχει βρεθεί λύση όπως μας έλεγαν και σεις το πιστεύατε.

Η Seajets φυσικά έκανε ένσταση. (Υπήρχε περίπτωση να μην κάνει? Άλλωστε και τα δυο πλοία πάνω κάτω τα ίδια είναι.)

Η ένσταση θα εκδικαζόταν την Παρασκευή στο ΣτΕ αλλά το ΣτΕ ασχολήθηκε με τις υποκλοπές που εκκρεμούσαν από πέρυσι.

Και έτσι έβαλαν στη γραμμή ένα ταχύπλοο «Highspeed» για 10 μέρες. Και πάλι είδαμε διθυραμβικά σχόλια στα Λημνιακά social.

Αλλά το ταχύπλοο δεν μεταφέρει φορτηγά και από το βράδυ της Κυριακής θα έχει φουρτούνα στο Αιγαίο.
Δεν ξέρουμε πότε θα εκδικαστεί τελικά η ένσταση και αν τελικά κερδίσει η ΑΝΕΚ, πόσες μέρες θα χρειαστεί το Πρέβελης για να ξεκινήσει. (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι ακόμα στο ναυπηγείο κάπου στην Ελευσίνα).

Και αν κερδίσει την ένσταση η Seajets; Πόσες μέρες θα χρειαστεί το Aqua Blue για να ετοιμαστεί;
Το Πάσχα αργεί φέτος και ελπίζω μέχρι τότε να έχει βρεθεί μια λύση, η οποία μην έχετε αυταπάτες δεν θα είναι καλή. Και τα δύο υποψήφια πλοία είναι γερασμένα και αργά.

Να σημειώσω εδώ ότι δεν βλέπω να αντιδρούν τα Σωματεία, οι Ενώσεις και οι Σύλλογοι των επαγγελματιών που έχουν οικονομικά συμφέροντα και θίγονται από την κατάσταση αυτή, μάλλον σιωπούν. (μπορεί να κάνω λάθος βέβαια αλλά δεν έχω δει καμιά αντίδραση, καμιά διεκδίκηση.)

Πριν ολοκληρώσω τις σκέψεις μου είδα μια ανάρτηση-πρόταση του κ. Τσανταρλιώτη* για να παρέμβαση στις ημέρες και ώρες των δρομολογίων. Η πρόταση του Παναγιώτη είναι αξιοπρόσεκτη γιατί σ΄ ότι αφορά τον προγραμματισμό όλα θα ξεκινήσουν από το μηδέν και θα πρέπει και αυτό το πρόβλημα να το λάβουν υπόψη τους οι αρμόδιοι. (θα μου πεις εδώ καράβι δεν έχουμε ….)

 

*Η σχετική ανάρτηση του κ. Τσανταρλιώτη αναφέρει:

Αυτό το Κράτος-Κυβέρνηση που αν αργήσεις μία μέρα να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου(ΦΠΑ,ΕΦΚΑ-ΕΝΦΙΑ-ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ κ.α) αμέσως σου βάζει πρόστιμο και σε τιμωρεί …

Είναι το ίδιο Κράτος-Κυβέρνηση που αφήνει το νοσοκομείο μας χωρίς γιατρούς για μήνες!
Είναι το ίδιο Κράτος Κυβέρνηση που Απρίλιο 2024 δεν έχει πληρώσει το μεταφορικό ισοδύναμο του 2023 και μέρος του 2022!

Είναι το ίδιο Κράτος Κυβέρνηση που δεν χρηματοδοτεί έργα που ήδη υλοποιούνται
δημιουργώντας μεγάλη αναστάτωση και δυσκολίες στους εμπλεκόμενους.

Είναι το ίδιο Κράτος Κυβέρνηση που δεν νομοθετεί όπως οφείλει για την μείωση του ΦΠΑ (υπάρχει σχετική απόφαση της ΚΟΜΙΣΙΟΝ που δίνει την δυνατότητα για κάποια νησιά από 1-1-25 αρκεί η κυβέρνηση να το αποφασίσει μέσα στο 2024.Δεν φαίνεται όμως να το σκέφτεται…..).

Είναι το ίδιο Κράτος Κυβέρνηση που δεν πληρώνει εγκαίρως την ακτοπλοϊκή εταιρεία που εξυπηρετεί το νησί μας και καθυστερεί να κάνει τον νέο διαγωνισμό με τις συνέπειες που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες και κυρίως με την ζημιά που συντελείται για την επισκεψιμότητα του νησιού Πάσχα και καλοκαίρι!!!

Και έχουν το θράσος και την υποκρισία να μιλούν για ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ και να μας αποκαλούν ακρίτες με θαυμασμό και σεβασμό!

 

 

 

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα