Connect with us

Λήμνος

242 Γεύματα Αγάπης!

Avatar of Natasa Tararaki

Δημοσιεύτηκε

στις

ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΑΕΚ

Ακόμα μια μεγάλη δράση απο το Σ.Α.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ

 

Η μεγάλη Δράση προσφοράς, αλληλεγγύης και εθελοντισμού της Σ.Α.Ε.Κ. ΛΗΜΝΟΥ φέτος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο

Το Πάσχα του 2022 μοίρασαν 140 ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ!
Το Πάσχα του 2023 μοίρασαν 155 ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ!!
Φέτος το Πάσχα του 2024 μοίρασαν 242 ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ!

 

Τρεις Φορείς, ΣΑΕΚ – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ – ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ, ένωσαν  τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα ήταν το ιδανικό!!

ΣΑΕΚ ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ

 

Τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου 2024 και εν όψει των Αγίων ημερών του Πάσχα, η Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου, με τη χορηγία της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου και της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Σωματείο “Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ” , πραγματοποίησε με επιτυχία μια σπουδαία κοινωνική – φιλανθρωπική δράση εθελοντισμού και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, κάνοντας πράξη το μήνυμα Αγάπης της Ανάστασης του Χριστού!

Η αξιέπαινη αυτή δράση, φέτος όπως και τα 2 προηγούμενα χρόνια το Πάσχα, ήταν μια πρωτοβουλία της Διευθύντριας της ΣΑΕΚ κ. Λυγδά Ιουλίας όπως αναφέρει το δελτίο τύπου.
Η πρότασή της έγινε αμέσως αποδεκτή τόσο από το Τμήμα ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ ΣΕΦ της Σχολής, όσο και από τους χορηγούς και η δράση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

 

Με τη χορηγία, από την Ιερά Μητρόπολη Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου και τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Σωματείο “Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ”, όλων των απαραίτητων υλικών, που χρειάστηκαν για την παρασκευή των φαγητών, ο έμπειρος chef – Εκπαιδευτής του ΙΕΚ, Ηλίας Κελεμένης, μαζί με τους σπουδαστές του Τμήματος «Τεχνικός μαγειρικής τέχνης -Αρχιμάγειρας Chef της Σχολής μαγείρεψαν 242 ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ, στην επαγγελματική κουζίνα του Γηροκομείου Λήμνου, που χρησιμοποιείται για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων της ΣΑΕΚ.

ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΑΕΚ

Παρασκευάστηκαν νηστίσιμα και μη νηστίσιμα φαγητά:
1. Ριζότο με σουπιές.
2. Ριζότο με γαρίδες.
3. Παστίτσιο.
4. Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες.

 

Τα 200 Γεύματα Αγάπης παραλήφθηκαν ζεστά και άμεσα το μεσημέρι της ίδιας μέρας και διανεμήθηκαν μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Λήμνου σε άπορες οικογένειες και ευπαθείς ομάδες σε όλα τα χωριά της Λήμνου.

Τα 42 Γεύματα Αγάπης προσφέρθηκαν στους τρόφιμους του Γηροκομείου.


Η Διεύθυνση της ΣΑΕΚ ευχαριστεί θερμά:
Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ Ιερόθεο για την θετική ανταπόκρισή του, την αγάπη του, την διάθεσή του για συνεισφορά στη δράση μας, ώστε ο αριθμός των γευμάτων αγάπης να αυξηθεί σημαντικά και την αγαστή συνεργασία μας!!
Το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Σωματείο “Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ”, που με μεγάλη χαρά δέχτηκε να συνεισφέρει με τρόφιμα στη δράση της Σ.Α.Ε.Κ. , σήμερα μας φιλοξένησε, αλλά και όλο το εαρινό εξάμηνο μας παραχωρεί την σύγχρονη εξοπλισμένη επαγγελματική κουζίνα του για την πραγματοποίηση των εργαστηριακών μαθημάτων του Τμήματος Μαγειρικής!! Η συνεργασία μας είναι πραγματικά άριστη!
Τον εξαιρετικό και πάντα πρόθυμο chef και εκπαιδευτή της Σ.Α.Ε.Κ. κ. Ηλία Κελεμένη για τον χρόνο που αφιέρωσε, τον κόπο, για όλα όσα προσφέρει πάντα και την άψογη συνεργασία μας!!
Τους καταρτιζόμενους του Τμήματος “Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας chef “,
Χρήστο Πανάγο, Ευαγγελία Μανδρανή, Σταματία Σπανού, Ευθύμη Νικούδη και Βασιλική Παπαγεωργίου, οι οποίοι με χαρά αποδέχτηκαν την πρόταση της Διευθύντριας και την υλοποίησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και μάλιστα εκτός ωραρίου μαθημάτων μέσα στις διακοπές του Πάσχα μαγειρεύοντας τα νοστιμότατα γεύματα!!
Τις εργαζόμενες στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Λήμνου, που έκαναν τη διανομή των φαγητών στους άπορους συνανθρώπους μας, που είναι εγγεγραμμένοι!!

 

Στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Λήμνου προσφέρουμε πάντα με αγάπη και ανιδιοτέλεια, αφιερώνοντας πολύ από τον προσωπικό μας χρόνο… Αυτό είναι όμως που γεμίζει τις καρδιές μας και αποτελεί για μας ΑΞΙΑ ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ !!!

 

Δράσεις, όπως αυτή, αναμφίβολα καλλιεργούν το πνεύμα του Εθελοντισμού, της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης, που είναι στοιχεία απαραίτητα, ειδικά στην εποχή μας!!

Όταν οι Φορείς συνεργαζόμαστε και ενώνουμε τις δυνάμεις μας μπορούμε να πετύχουμε πολλά!! Ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί και από άλλους Φορείς και Δομές…

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να μαγειρέψουμε και να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα ΓΕΥΜΑΤΑ ΑΓΑΠΗΣ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!!

Καλό Πάσχα & καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο κλείνει το σχετικό δελτίο τύπου!

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα