Η Μαρία Γιαννού με καταγωγή από τη Λήμνο κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά!!! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Η Μαρία Γιαννού με καταγωγή από τη Λήμνο κατέχει 12 πτυχία και δεν…σταματά!!!

Εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Δημοσιεύτηκε

στις

Με καταγωγή από τη Λήμνο από την πλευρά της μητέρας η Μαρία Γιαννου μιλά στο «Τ» και εξηγεί ότι δεν υπάρχει ηλικία για την μόρφωση

Αρκετοί είναι οι απόφοιτοι των σχολών οι οποίοι ολοκλήρωσαν τον κύκλο σπουδών τους και ετοιμάζονται να εισαχθούν στην αγορά εργασίας ενώ άλλοι ετοιμάζονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο .

Μια σπάνια περίπτωση είναι και αυτή της Μαρίας Γιαννού, η οποία είναι κάτοχος 12 πτυχίων, με το πιο πρόσφατο να είναι στη Νομική.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με την Μαρία Γιαννού, η οποία κατάγεται από την κατεχόμενη Κυθρέα και την Λήμνο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

https://www.tothemaonline.com/img/path/53ac0b73-b3c7-4857-9dba-62f11b6a800c_448446868_7860041060701806_4932842800858699772_n.jpg

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στην ιστοσελίδα, ζούσε στην Ελλάδα και τα τελευταία σχεδόν 10 χρόνια είναι μόνιμα στην Κύπρο.

Όπως σημείωσε, όταν άρχισε η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα, θεώρησε ότι η επαγγελματική ευκαιρία που της προσφέρθηκε στην Κύπρο ήταν πολύ καλύτερη, οικονομικά, κι έτσι αποφάσισε να εγκατασταθεί στο νησί.

Αρχικά δήλωσε πως, στην Ελλάδα απέκτησε δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και πτυχίο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Αμέσως μετά ακολούθησε η εργασιακή της πορεία σε συνδυασμό με την απόκτηση μεταπτυχιακών διπλωμάτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο στο δομοστατικό σχεδιασμό και ανάλυση των κατασκευών, την υπολογιστική μηχανική, την εφαρμοσμένη μηχανική, τη συγκοινωνιολογία και το πολεοδομικό δίκαιο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Πριν τον ερχομό της στην Κύπρο, η Μαρία Γιαννού εργαζόταν ως δασκάλα Δημοτικής Εκπαίδευσης σε δημόσια σχολεία του Δήμου Αθηναίων.

Επιπρόσθετα ανέφερε ότι, το 2014 ήρθε στην Κύπρο για τις καλοκαιρινές διακοπές και πήρε ειδοποίηση ότι έχει φτάσει ο διορισμός της ως δασκάλα για αντικατάσταση κι έτσι, όπως μας ανέφερε: «αποφασίζω να δοκιμάσω την τύχη μου και η παραμονή στην Κύπρο  παρατείνεται για 10 χρόνια».

Από το 2014 μέχρι το 2017 εργαζόταν σε δημόσια δημοτικά σχολεία της Κύπρου ενώ από το 2017 μέχρι το 2019 στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης.

Στις αρχές του 2020 πραγματοποιήθηκε η πρόσληψή της στη Δημόσια Υπηρεσία, όπου και εργάζεται μέχρι σήμερα ως Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων, αποσπασμένη στο Υπουργείο Εξωτερικών ως σύνδεσμος για τις σχέσεις μεταξύ του Υπουργείου Εξωτερικών και της Βουλής των Αντιπροσώπων. Παράλληλα ασκεί διπλωματικά καθήκοντα στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Επίσης, το 2014 με τη μόνιμη εγκατάστασή της στην Κύπρο, άρχισε τη φοίτηση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, αποκτώντας πτυχίο ψυχολογίας το οποίο ακολούθησε η άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος στην Ελλάδα, έπειτα ακολούθησε το πτυχίο δημοσιογραφίας με δευτερεύοντα κλάδο τις πολιτικές επιστήμες και στη συνέχεια το πτυχίο πολιτικών επιστημών. Αργότερα πήρε πτυχίο στη Νομική με δευτερεύοντα κλάδο την κοινωνιολογία, το οποίο ολοκλήρωσε τον Δεκέμβριο του 2023 και η απονομή έγινε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024.

Από τον περασμένο Ιανουάριο συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κύπρου με δευτερεύοντα κλάδο την βιοιατρική μηχανική, ολοκληρώνοντας μέχρι στιγμής το πρώτο εξάμηνο.

Ερωτηθείσα αν σκοπεύει να ολοκληρώσει τις σπουδές της μετά την απόκτηση του πτυχίου της στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, ανέφερε χαρακτηριστικά: «δεν σκοπεύω να σταματήσω εδώ».

Παράλληλα, όπως σημείωσε, έχει προβεί σε αρκετές επιμορφώσεις, σεμινάρια και εκπαιδεύσεις ενώ απέκτησε πιστοποίηση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και το συστήματος τυφλών (braille).

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ο επόμενος στόχος, όπως δήλωσε, είναι η απόκτηση διδακτορικού τίτλου και η εμβάθυνση στην έρευνα

Καταληκτικά, το μήνυμα που στέλνει σε κάθε αποδέκτη που θέλει να προβεί σε ακαδημαϊκές σπουδές είναι ότι: «η φοίτηση, τουλάχιστον στα κρατικά πανεπιστήμια της Κύπρου είναι δωρεάν και αυτό είναι αρκετά ενθαρρυντικό για κάποιον ο οποίος θα μελετήσει και θα καταφέρει να εισαχθεί σε κάποια σχολή, το οποίο δεν είναι και τόσο δύσκολο» και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει ηλικία για απόκτηση πτυχίου και δια βίου μάθηση».

 

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα