Ολοκληρώθηκαν τα eTwinning έργα του 1ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Ολοκληρώθηκαν τα eTwinning έργα του 1ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας!

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 16

Ολοκληρώθηκαν και τυπικά τα eTwinning έργα μας στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές των Γ2, Ε1, και Ε2 τάξεων του 1ου Δημοτικού σχολείου Μύρινας και οι εκπαιδευτικοί αγγλικής Σοφία Αρβανιτίδου και Πόπη Οτζιακίδου με την διάχυση των αποτελεσμάτων σε μαθητές, γονείς και εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας.

Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στον ισόγειο χώρο του κτιρίου που μετατράπηκε σε αίθουσα προβολών, ώστε οι παρευρισκόμενοι να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα βασικά σημεία και στάδια του έργων.
Μετά από μία σύντομη αναφορά στους στόχους, περιηγηθήκαμε στο TwinSpace, όπου παρουσιάστηκαν, ενδεικτικά, το padlet «TODAY’S CHILDREN ARE THE ARCHITECTS OF THE FUTURE- great logos and posters», και οι δημιουργίες των μαθητών των Ε1 και Ε2 τάξεων, τα βίντεό μας Kindness is Contagious-helping nature , Our Christmas cards-December 2023. Η παρουσίαση περιελάμβανε το collaborative padlet του έργου μας “walking together step by step” της Γ2 τάξης

and our Walking rap song.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

 

Ακολούθησαν τα συνεργατικά βίντεο των μαθητών όλων των εταίρων σχολείων του προγράμματός μας Cool Cult Tour για την European Day of Languages (οι μαθητές της Ε1 τάξης μιλούν στο 5:04)

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

και την εβδομάδα Code Week COOL CULT-TOUR, CODING LANDMARKS, μοιραστήκαμε παραδοσιακά παιχνίδια, πίνακες διαφόρων καλλιτεχνών από όλες τις χώρες, μύθους και παραδοσιακές συνταγές δημιουργώντας ένα συνεργατικό e-book.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η εκδήλωσή μας σφραγίστηκε με την απονομή των βεβαιώσεων των μαθητών μας, οι οποίοι παρέλαβαν τα certificates τους με χαμόγελα υπερηφάνειας.

Η Επιτυχία του eTwinning

Για περισσότερα από 15 χρόνια, το eTwinning αποτελεί τον κορυφαίο χώρο για τη διασύνδεση σχολείων και εκπαιδευτικών. Με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας, εκπαιδευτικοί και μαθητές από διάφορες χώρες συνεργάζονται σε κοινά έργα, ενισχύουν τις γνώσεις τους και αναπτύσσουν νέες δεξιότητες. Το eTwinning έφερε επανάσταση στην εκπαίδευση μέσω της εισαγωγής της διαθεματικής μάθησης και της χρήσης των ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών) στις σχολικές αίθουσες. Εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να συμμετέχουν σε συνεργατικά έργα, όπου μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις και να εργάζονται σε πραγματικό χρόνο. Αυτή η μορφή μάθησης καλλιεργεί το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενότητας και συνεργασίας.
Η διάχυση των προγραμμάτων eTwinning αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα του πώς η καινοτομία μπορεί να ενσωματωθεί στη μόνιμη εκπαιδευτική πρακτική μέσω της τεχνολογίας, της επιμόρφωσης και της συνεργασίας. Η επιτυχία του eTwinning προσφέρει πολύτιμα μαθήματα για το μέλλον της εκπαιδευτικής συνεργασίας και της ανάπτυξης, διασφαλίζοντας ότι η επόμενη γενιά μαθητών και εκπαιδευτικών θα έχει πρόσβαση σε ακόμη πιο πλούσιες και ποιοτικές μαθησιακές εμπειρίες.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα