Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Στον «αέρα» ο διαγωνισμός για τις άγονες ακτοπλοϊκές γραμμές

Σε επανεξέταση των όρων του διαγωνισμού προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 5

Σε επανεξέταση των όρων της προκήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού για την εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών της περιόδου 2024 – 2025 προχωρά το υπουργείο Ναυτιλίας. Το θέμα τέθηκε προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών για την συνεδρίαση της 8ης Ιουλίου.

Την δρομολογιακή περίοδο 2023 – 2024 ο διαγωνισμός οδηγήθηκε στα βράχια καθώς υπήρξαν σειρά αντιδράσεων από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για τους όρους του διαγωνισμού. Αυτές οι αντιδράσεις οδήγησαν σε σειρά δικαστικών προσφυγών που ακόμη βρίσκονται σε εξέλιξη.

 

Επίσης στο διαγωνισμό της προηγούμενης δρομολογιακής περιόδου υπήρξαν ένας σημαντικός αριθμό μικρών ακτοπλοϊκών γραμμών για τις οποίες δεν υπήρξε συμμετοχή στο διαγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η αναμόρφωση των όρων του διαγωνισμού, στις αρχές του Ιουλίου, περιορίζει δραματικά το χρονικό περιθώριο που έχει το υπουργείο Ναυτιλίας να ολοκληρώσει τον μειοδοτικό διαγωνισμό πριν από το τέλος του Οκτωβρίου του 2024. Ώστε την 1η Νοεμβρίου να ξεκινήσει ομαλά η εξυπηρέτηση των άγονων γραμμών.

 

Πηγη stonisi.gr

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα