Το έργο της Ομάδας Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου βραβεύεται για την καινοτομία του! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Το έργο της Ομάδας Ρομποτικής του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου βραβεύεται για την καινοτομία του!

Δημοσιεύτηκε

στις

 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση 2024. Ανάμεσα στις 140 ομάδες μαθητών, που συνέχισαν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού, διακρίθηκαν οι 10 στην κατηγορία Γυμνασίων, οι οποίες ξεχώρισαν για την ιδέα, την υλοποίησή της, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής, χρήσης και διδασκαλίας και τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται ως εκπαιδευτικό υλικό και από άλλα σχολεία.

Το Γυμνάσιο Λιβαδοχωρίου αξιολογήθηκε και κατατάχθηκε ανάμεσα στα σχολεία που πρώτευσαν στον παραπάνω διαγωνισμό!

Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώθηκε στην ευρύτερη Θεματική ενότητα της Τεχνητής Νοημοσύνης, και είχε ως στόχο μέσω της συγγραφής ανοιχτού κώδικα και της χρήσης των ανοιχτών τεχνολογιών, μαθητές και εκπαιδευτικοί, να αποκτήσουν τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να γίνουν δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών. Το ίδρυμα Ωνάση χορήγησε στις ομάδες των μαθητών τον απαραίτητο εξοπλισμό ανοιχτών τεχνολογιών.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Το έργο του σχολείου μας που διακρίθηκε έχει τίτλο “Belt alert“! H κεντρική ιδέα στηρίζεται στη δημιουργία ενός συστήματος το οποίο αναγνωρίζει την σωματική κατάσταση ευάλωτων ατόμων όπως διαβητικών, επιληπτικών, καρδιοπαθών, μοναχικών ηλικιωμένων. Σε περίπτωση ανάγκης το σύστημα μέσα από μια σειρά ελέγχων ενημερώνει με τηλεφωνική κλήση τους οικείους, παράλληλα αποστέλλονται οι συντεταγμένες περιοχής συμβάντος. Η κατασκευή αποτελείται από έναν συνδυασμό ενός τεχνήματος arduino και μιας εφαρμογής κινητού τηλεφώνου, τα οποία επικοινωνούν μέσω Bluetooth . Αφόρμηση για την υλοποίηση της παραπάνω κατασκευής αποτέλεσε η ανάγκη για άμεση βοήθεια ευάλωτων ατόμων τα οποία μετά από ένα ιατρικό συμβάν ή κάποια επίθεση αδυνατούν να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους. Ζητούμενο για τους μαθητές είναι να κατανοήσουν το ρόλο της τεχνολογίας σε ζητήματα ασφάλειας των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και να γίνουν πολλαπλασιαστές στην τοπική κοινωνία του ρόλου της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία μπορεί να δίνει λύσεις σε κοινωνικά ζητήματα, όπως είναι η ασφάλεια των πολιτών.

Με το ίδιο έργο η ομάδα μας συμμετείχε στις 18 Απριλίου 2024 στο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής &Τεχνολογίας 2024 που διοργανώνει το ΕΚΦΕ της ΔΔΕ Πέλλας.

Τα μέλη της μαθητικής ομάδας: Μιχάκης Αντώνης, Χάρις Μεργιά, Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης, Κωνσταντίνος Γιαννάκης, Μανώλης Σπυριδάκης, Αθανασία Μανωλακούδη, Χαράλαμπος Μπεκρής και Θεμιστοκλής Τσιάκος.
Υπεύθυνος του Ομίλου Ρομποτικής του σχολείου μας, ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Νικόλαος Χαβιάς.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Τέταρτη κατά σειρά συμμετοχή, τέταρτη κατά σειρά διάκριση! Μπράβο παιδιά, περιμένουμε να πρωτοτυπήσετε και την επόμενη σχολική χρονιά. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους!!!

Δείτε τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού εδώ: Αποτελέσματα αξιολόγησης έργων του 6ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (ellak.gr)

Δείτε το έργο των μαθητών μας εδώ: https://openedtech.ellak.gr/robotics2024/gimnasio-livadochoriou-limnou-belt-alert/

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα