Ζωή και ηρεμία... - Limnos Live
Connect with us

Απόψεις

Ζωή και ηρεμία…

Κάνε την καλή πράξη της μέρας και θα δεις ζωή και ηρεμία μέσα σου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 4

Γράφει ο Θοδωρής από τη Λήμνο

Ζωή και ηρεμία τι άλλο να ζητήσεις;

Σίγουρα πολλά μα γιατί; κάνε πρώτα εσύ ότι σε φτιάχνει σαν άνθρωπο, πρώτα από όλα πρέπει να βλέπεις τι θέλουν και οι άλλοι .

Εσύ κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις χωρίς να σε νοιάζει τι θα κάνει ο άλλος, όχι έδωσα, δώσε. Δώσε δώσε όσα μπορείς μόνο θα λάβεις κι ας μη λάβεις από τον άλλον, σε αυτόν που έδωσες δηλαδή κατάλαβες;

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Σίγουρα θα λάβεις να το θυμάσαι να θυμάσαι αυτό που μας λέγανε όταν είμαστε μικροί, να θυμάσαι ότι μια καλή πράξη τη μέρα σε αλλάζει, σε κάνει λίγο πιο άνθρωπο.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να σου κάνουν καλό αν την πατήσεις. Δεν πειράζει, δεν πειράζει γιατί πολύ απλά το κάνεις για σένα, το καλό που κάνεις σου επιστρέφετε.
Φιλαράκι επιστρέφετε σου λέω, ξεκίνησα να το κάνω για κάποια χρόνια να μην έχω μίσος να συγχωρώ να κόβω ότι με χαλάει, αλλά να μην εύχομαι ποτέ το κακό του άλλου. Αλλεργία είναι o θυμός, είναι μια αυτοτιμωρία για κάτι που δεν ξέρω βεβαία αν αξίζει, αν δεν έχεις την ευθύνη. Γίνεται πάντα γιατί κακό γιατί το άγριος και το άγιος ένα ρο διαφορά έχουν, όμως στην πράξη το ένα είναι ζημιά και σε σένα.

Σίγουρα στην ζωή σου θα έρθουν στιγμές που θα κουρνιάσεις στην εσωτερική φωλιά σου, στον εσώκοσμό σου. Δεν θα έχεις κουράγιο για τίποτα. Τότε σκέψου μόνο την ιστορία ενός πίνακα του Άλμπρεχτ Ντύρερ που τα είδα σε γκράφιτι στην Αθήνα. Τα χέρια αυτά δεν ήταν χέρια προσευχής, μα τα χέρια του αδερφού του που πάλεψε και σακατεύτηκε στα ορυχεία για να σπουδάσει ο νεαρός τότε Άλμπρεχτ.

Πάντα υπάρχει κάποιος σε όλους πιστεύω ότι κάτι θυσίασε για σένα. Οπότε θυσίασε κι εσύ μια έστω καλημέρα κι ένα χαμόγελο σε κάποιον που το έχει ανάγκη.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Μην ξεχνάς, κάνοντας ένα καλό σε ένα άγνωστο χωρίς ιδιοτέλεια έχεις φέρει στην ζωή σου έστω και για μια στιγμή ηρεμία.

Δεν είμαι αυτός που θα μπορέσει να κρίνει κανέναν, δεν γίνεται. Δεν είμαι ο κατάλληλος για συμβουλές. Πώς να είμαι όταν η ζωή μου είναι ένα άτεχνο ροκ ν ρολ τραγούδι με σκόρπιες σκέψεις για στοίχους;

Στο λέω όμως να το θυμάσαι, η ζωή μου είναι ένα μπάχαλο δεν έκανα άλλους μπάχαλο..
Εγώ ο ζαμανφουτίστας όμως που ζω όπως να είναι δεν θέλησα να καταστρέψω. Μόνο να χτίσω ένα χαμόγελο. Το μόνο που θα ήθελα να γκρεμίσω είναι η απάνθρωποι κοινωνία που είμαι μέρος της..
Να γίνω ο γκρεμιστής του Παλαμά, αλλά αυτό είναι άλλο έργο. Βλέπεις φίλη η φίλε μου δεν είμαι απλά ένας βολεμένος. Μα δεν θα το ήθελα κιόλας, ξέρεις τότε δεν θα μπορούσα να μιλήσω. Τώρα μιλάω, δεν σιωπώ δεν κλείνω τα μάτια, δεν έπαιξα την τελευταία μου παρτίδα.

Θα ήταν όμως ευχής έργον να μπορούσα μέχρι τέλους να ζωγραφίσω λίγη χαρά σε ένα συνάνθρωπό μας. Κάνε την καλή πράξη της μέρας και θα δεις ζωή και ηρεμία μέσα σου.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα