Λήμνος
Αμπελοφάσουλα ή φασλούδια Λήμνου, Ήρθε ο καιρός τους!

Τα αμπελοφάσουλα Λήμνου είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία φασολιών που καλλιεργούνται στο νησί της Λήμνου.
Πρόκειται για μια τοπική ποικιλία που χαρακτηρίζεται από την ανθεκτικότητά της και τη μοναδική γεύση της.
Η καλλιέργεια αυτών των φασολιών γίνεται παραδοσιακά και αποτελεί μέρος της πλούσιας γαστρονομικής παράδοσης της Λήμνου
Η Λήμνος, γνωστή για την ιδιαίτερη κουζίνα της, προσφέρει μια ποικιλία από παραδοσιακά πιάτα που περιλαμβάνουν φλωμάρια και πολλά άλλα τοπικά εδέσματα που συνοδεύονται συχνά από φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.
Τα αμπελοφάσουλα συχνά χρησιμοποιούνται σε συνταγές που αναδεικνύουν τις γεύσεις του νησιού.
Οι περισσότεροι τα προτιμούν σαν σαλάτα με φρέσκο παρθένο ελαιόλαδο και μπόλικο λεμόνι η ξύδι από σταφύλια τοπικής ποικιλίας!

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

