Εκτίμηση τάσης καιρού για το επικείμενο κύμα έντονης ζέστης στη Λήμνο - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Εκτίμηση τάσης καιρού για το επικείμενο κύμα έντονης ζέστης στη Λήμνο

Mικρή πιθανότητα για τοπικά μπουρίνια

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 9

 

Εκτίμηση τάσης καιρού για το επικείμενο κύμα έντονης ζέστης,οριακά συνθήκες καύσωνα για λίγες μέρες για το όμορφο νησί της Λήμνου και για τον Αη Στράτη για το διάστημα 11-26/7/24 σύμφωνα με την εκτίμηση του meteoclub.gr
Τις τελευταίες μέρες γίνεται αναφορά για κύμα καύσωνα μεγάλης διάρκειας.
Ευτυχώς αυτό ισχύει για την ηπειρωτική Ελλάδα κυρίως γιατί τα νησιά του Αιγαίου όπως και η όμορφη Λήμνος και ο Αή Στράτης δέχονται την ευεργετική επίδραση του μελτεμιού(οι λεγόμενες ετησίες) το οποίο συγκρατεί την θερμοκρασία 4-5 βαθμούς χαμηλότερα από την ηπειρωτική Ελλάδα και γιαυτό το λόγο όταν έχουμε εξασθένηση του μελτεμιού,τότε έχουμε και έντονη ζέστη-καύσωνα οριακά στα νησιά μας.

Τώρα η τάση του καιρού έχει ως εξής.

Πρόσκαιρη πτώση της θερμοκρασίας 31-32 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία το Σ/Κ με πολύ μικρή πιθανότητα για  τοπικά μπουρίνια.
Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας από 15/7/24 με κορύφωση σε συνθήκες οριακά καύσωνα 19-21/7/24 με μέγιστες θερμοκρασίες 37-38 βαθμοί περίπου και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από 22/7/24 με μέγιστες θερμοκρασίες έως 35 βαθμοί περίπου.

Άρα ως συμπέρασμα έχουμε το εξής.

Λόγω του μελετεμιού θα έχουμε έντονη ζέστη 34-35 βαθμοί περίπου μέγιστη θερμοκρασία και μόνο το διάστημα 19-21/7/24 λόγω εξασθένησης μελτεμιού 37-38 βαθμοί.
Παρακάτω σας παραθέτουμε διάγραμμα τάσης καιρού θερμοκρασίας και βροχοπτώσεων.
Η θερμοκρασία είναι οι καμπύλες στην μέση του πίνακα που δείχνουν τα καιρικά σενάρια για την θερμοκρασία στα 850hpa(είναι στα 1500μ όπου μετράμε ως βάση την θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα και απλά προσθέτουμε 15 βαθμούς).Η κόκκινη γραμμή δείχνει τον μέσο όρο θερμοκρασίας των 30 τελευταίων ετών.Στο κάτω μέρος στη βάση του πίνακα είναι οι βροχοπτώσεις και η άσπρη καμπύλη είναι ο μέσος όρος από 30 καιρικά σενάρια.
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα