Ένα "ΜΑΓΙΚΟ" τετραήμερο εκδηλώσεων και μουσικών δράσεων από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου! (φωτορεπορταζ -βίντεο) - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Ένα “ΜΑΓΙΚΟ” τετραήμερο εκδηλώσεων και μουσικών δράσεων από το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου! (φωτορεπορταζ -βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

 

Ακόμα μία μουσική χρονιά στο Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου, ολοκληρώθηκε όπως της άξιζε!

Φέτος, με ένα τετραήμερο εκδηλώσεων και μουσικών δράσεων.

Την Παρασκευή στις 28 Ιουνίου, το πρωί ξεκίνησαν οι εξετάσεις των μαθητών μας του τμήματος πιάνου, υπό το βλέμμα και τις οδηγίες της καθηγήτριας, διπλωματούχου και σολίστ Κωνσταντίνας Βρεττού. Μάλιστα το μεσημέρι, δημιουργήθηκε κι ένα μικρό τμήμα πιάνου masterclass, στο οποίο η κ. Βρεττού συγκέντρωσε όλους μας τους μαθητές των ανώτερων σπουδών και έκαναν ένα σύντομο σεμινάριο πιάνου.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 20.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Μούδρου πραγματοποιήθηκε η μαθητική μας συναυλία, στην οποία περίπου 24 μαθητές των τμημάτων πιάνου και κλασσικής κιθάρας, με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, στο πιάνο Νίκη Μπουζιωτοπούλου και Μάκη Καλλιάνη και στην κιθάρα Αριστείδη Κρασσά, έπαιξαν αγαπημένα τους κλασικά και σύγχρονα κομμάτια. Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε, πως στην συναυλία αυτή συμμετείχαν και τα αδέλφια Κονσταντίν και Μιχαήλ Καντς, σολίστες στο πιάνο, από την γειτονική Βουλγαρία. Τα αδέλφια Καντς βρέθηκαν στην Λήμνο με την οικογένειά τους για διακοπές και καθώς συμμετέχουν σε ένα ρεσιτάλ μουσικής στην χώρα τους, αναζητούσαν στην Ανατολική Λήμνο, όπου διέμεναν, ένα κλασικό, ξύλινο πιάνο. Με μεγάλη μας χαρά, παραχωρήσαμε για τις πρόβες το πιάνο που διαθέτει το Μουσικό Εργαστήρι. Ανταλλάξαμε γνώσεις και απόψεις επάνω στην μουσική. Παρακολούθησαν τις πρόβες μας και συζητήσαμε για την μουσική παράδοση των δύο χωρών και συμφωνήσαμε του χρόνου να βρεθούμε πάλι και να παίξουμε παρέα μουσική.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Την Κυριακή 30 Ιουνίου και ώρα 20.30, στο Ανοιχτό Θέατρο Μούδρου έγινε η καθιερωμένη συναυλία της Χορωδίας μας υπό την διεύθυνση της κ. Νίκης Μπουζιωτοπούλου. Αυτή τη φορά το μουσικό μας θέμα ήταν η ελληνική παραδοσιακή μουσική, με τίτλο εκδήλωσης «Στου Βοριά το μπαλκονάκι».

Τα κομμάτια της συναυλίας ερμήνευσε μουσικά η Μικτή μας Ορχήστρα, αποτελούμενη από μαθητές των τμημάτων πιάνου και κιθάρας. Παρέα μαζί μας και η ομάδα κρουστών Bartalia, αποτελούμενη κυρίως από μαθητές του νεοσύστατου τμήματος Μούδρου, του κ. Νίκου Αμπατζή, που φιλοξενείται στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου. Για πρώτη φορά μάλιστα, στα τύμπανα είχαμε παρέα μας το νεότερο μέλος που είχε ποτέ η Μικτή μας Ορχήστρα, τον Ιάσονα Καλλιάνη. Τα κομμάτια μας, έντυσαν χορευτικά το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μούδρου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου, κ. Στέφανου Σιαπέρα.

Στην φετινή μας παράσταση, η επιθυμία μας ήταν σε ορισμένα κομμάτια να μπλέξουμε την κλασική μουσική με την παραδοσιακή, καθώς αυτό ήταν και το μουσικό θέμα του Musifanto, το φεστιβάλ που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φίλων του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας, στη Σίφνο. Το Μουσικό Εργαστήρι Λήμνου συμμετείχε στις δραστηριότητες του φεστιβάλ με ένα βίντεο από την συναυλία μας, στο οποίο συνδέουμε την κλασική μουσική με την παραδοσιακή. Στην εισαγωγή λοιπόν της συναυλίας μας συνδέουμε το κλασικό Also sprach Zarathustra του Richard Strauss, με την μελωδία του Τσοπανάκου από το σήμα της ΕΡΤ και το Παραδοσιακό Μακεδονίας «Απάνω στην τριανταφυλλιά».

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Ενώ λίγο αργότερα, η εισαγωγή από την Fantasia No.3 του Μότσαρτ έδεσε με την «Μηλιά», Παραδοσιακό Καρπάθου.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Περισσότερα από 40 άτομα επί σκηνής, 24 τραγούδια, περίπου 2 ώρες μουσική και χορός.

 

Ο κόπος και η προσπάθεια μιας ολόκληρης χρονιάς, που ολοκληρώθηκε με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα και πολλά μπράβο.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Θα θέλαμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας αλλά να πούμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Θύμιο Γουδέλλη, που χάρη στον ειδικό εξοπλισμό του, το ηχητικό αποτέλεσμα της φετινής μας εκδήλωσης ήταν το ιδανικό, καθώς και για τα φώτα που έκαναν το Ανοιχτό Θέατρο του Μούδρου να θυμίζει μεγάλη μουσική σκηνή.
Αξίζει να αναφέρουμε πως στο τέλος της βραδιάς βραβεύσαμε 4 μαθητές μας, την Ανδριάνα Κωνστάντιου, το Χάρη Αγιοστρατίτη, το Θοδωρή Σαπέρα και την Κατερίνα Γουδέλλη, δύο πτυχιούχους κιθαριστές και δύο μαθητές στο ανώτερο επίπεδο σπουδών σε κιθάρα και πιάνο, όλοι τους απόφοιτοι λυκείου. Το αναμνηστικό μας δώρο προς αυτούς ένα ξύλινο μπρελόκ, από τον κ. Γεώργιο Σάραγκα, με το μουσικό μας καραβάκι και τα δύο κλειδιά της μουσικής, για να τοποθετήσουν τα κλειδιά της νέας τους, φοιτητικής στέγης.

Τέλος, την Δευτέρα 1η Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο του Μουσικού μας Εργαστηρίου οι εξετάσεις των μαθητών της κλασικής κιθάρας, υπό την καθοδήγηση του διπλωματούχου και σολίστ καθηγητή κιθάρας κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντόπουλο. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, διενεργήθηκε και το αντίστοιχο σεμινάριο κιθάρας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν, το καλοκαίρι βρίσκεται σε εξέλιξη, όμως ήδη από τώρα οργανώνουμε τις επόμενες δράσεις, καθώς το έτος 2025 θα είναι επετειακό για το Μουσικό Εργαστήρι, το οποίο θα συμπληρώνει 25 χρόνια ζωής, επιμόρφωσης και πολιτιστικών δράσεων στη Λήμνο!

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους και κυρίως τους αγαπημένους μας μαθητές, μικρούς και μεγάλους.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Καλό καλοκαίρι.

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα