ΛΑΣ: Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα τα σχολεία της Λήμνου - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

ΛΑΣ: Μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα τα σχολεία της Λήμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

 

Στην δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10 Ιουλίου 2024 και στο θέμα της αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου και των αποδοχών καθαριστριών σχολείων, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου Κώστας Μαδυτινός, επανέφερε για άλλη μια φορά το αίτημα εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, αλλά και του πανελλαδικού σωματείου σχολικών καθαριστριών, για μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα τα σχολεία.

Το ζήτημα της υγιεινής και της καθαριότητας στα σχολεία είναι σοβαρό και δεν μπορεί να μπαίνει στην πολιτική του κόστους – οφέλους από την κυβέρνηση και τις δημοτικές αρχές. Πρέπει να καταργηθεί το κριτήριο του να καθορίζεται το εργασιακό ωράριο των σχολικών καθαριστριών ανάλογα με τις αίθουσες διδασκαλίας του κάθε σχολείου που αποβλέπει στην «εξοικονόμηση» εργαζομένων καθαριότητας και στον ευαίσθητο χώρο των σχολείων. Η σχολική καθαρίστρια είναι απαραίτητη για κάθε σχολείο σε όλες τις ώρες της λειτουργίας του και μετά απ’ αυτές και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με εργασιακό ωράριο πλήρους ωραρίου. Πρέπει να σταματήσουν τα φαινόμενα, οι εκπαιδευτικοί να καθαρίζουν μόνοι τους χώρους σχολείων, γιατί η καθαρίστρια είναι μειωμένου ωραρίου και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να βρίσκεται στο σχολείο σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του.

Η Δημοτική Αρχή να διεκδικήσει από την κυβέρνηση, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, μόνιμο προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου σε όλα τα σχολεία και αύξηση κονδυλίων προς τους Δήμους γι’ αυτό τον σκοπό. Στα μεγάλα σχολεία να υπάρχει και δεύτερη σχολική καθαρίστρια. Να γίνει και νέα αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου αν χρειαστεί, για την εξασφάλιση του πλήρους ωραρίου σε όλες τις σχολικές καθαρίστριες.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα