Λήμνος: Οι δυο Γιώργηδες! - Limnos Live
Connect with us

Uncategorized

Λήμνος: Οι δυο Γιώργηδες!

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 25

 

Τους συναντήσαμε στο γραφικό λιμανάκι της Μύρινας, στο γνωστό τραπεζάκι μπροστά από το καΐκι “Άνεμος”. Το πρώτο που πέρασε από το μυαλό μας ήταν τι να συζητούν άραγε εκεί, στα όμορφα και ήσυχα.

Και οι δύο είναι άνθρωποι της θάλασσας, με κοινό ενδιαφέρον τη Λήμνο και τη θάλασσα.

Η ζωή και για τους δυο τους τα έφερε αλλιώς.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Τους τα έφερε τελικά αλλιώς ή μήπως ήταν επιλογή τους;

 

Ο ένας, ο Γιώργος Καράκος, άφησε την ασφάλεια μιας δημόσιας τραπεζικής υπηρεσίας και βρήκε τον ιδανικό τρόπο να είναι μέσα στη θάλασσα που τόσο αγαπάει. Καθημερινά με το καΐκι του κάνει ημερήσιες εκδρομές και δείχνει στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες τις ομορφιές του νησιού από μια διαφορετική οπτική, με το καΐκι του, τον “Άνεμο”, τους γνωρίζει τις ομορφιές του νησιού που λατρεύει!

Ο δεύτερος, ο Γιώργος Πάκος, άφησε τη μεγαλούπολη των ευκαιριών για να ασχοληθεί αρχικά και αυτός με την θάλασσα τον τράβηξε η αλιεία. Την ερωτεύθηκε και στη συνέχεια ανέλαβε να διεκδικήσει το καλύτερο για τους συναδέλφους του, ως Πρόεδρος των αλιέων Λήμνου, ώστε να μείνουν στη θάλασσα και να προσφέρουν τα καλούδια της τόσο στους ντόπιους όσο και στους επισκέπτες και τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ο καθένας, με τον δικό του τρόπο, μεταφέρει τις ομορφιές του νησιού και τα “μυστικά” που θέλει να μάθει ο επισκέπτης όταν πάει σε έναν νέο τόπο.

 

Τα λιμάνια έχουν πολλαπλούς συμβολισμούς στα νησιά. Έχουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Δυο από τους αρκετούς εδώ στο νησί της Λήμνου, είναι οι δυο Γιώργηδες. Ανθρωποι που ο επισκέπτης δεν τους ξέρει, αλλά σίγουρα τους μαθαίνει πριν τελειώσουν οι διακοπές του!

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Και για εμάς, είναι αυτό το “Γεια χαρά, πώς πάει, όλα καλά;”

Το ενδιαφέρον και το χαμόγελο στη ματιά τους, όπως λεγόταν παλιά… και όταν τους είδαμε προχθές το βράδυ, πραγματικά το νιώσαμε!

Τελικά ναι ήταν επιλογή τους!

 

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα