Λήμνος: Στη Βουλή των Εφήβων μαθητής του ΓΕΛ Μύρινας - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: Στη Βουλή των Εφήβων μαθητής του ΓΕΛ Μύρινας

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 21

 

Ο Αρχοντογιώργης Ιωάννης επελέγη να εκπροσωπήσει εφέτος το ΓΕΛ Μύρινας στην ΚΗ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων. Η επιλογή αυτή έγινε μετά από κλήρωση μεταξύ 11 μαθητών και μαθητριών της Β΄ Λυκείου, που εργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, κάτω από την καθοδήγηση της καθηγήτριας του Σχολείου μας κ. Κατερινάκη Καλλιόπης πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούσαν την πολιτική και κοινωνική ζωή. Έχοντας ως αντικείμενο εργασιών και προβληματισμού το θέμα του προγράμματος: «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή», ασχολήθηκαν με ζητήματα που αφορούσαν τη γειτονιά τους, το σχολείο, την κοινωνία της Λήμνου, πήραν συνέντευξη από τη Δήμαρχο Λήμνου, παρακολούθησαν συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προσέφεραν εθελοντική εργασία στο καρναβάλι της Μύρινας.

Η συμμετοχή του ανωτέρω μαθητή στη Βουλή των Εφήβων θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς θα παρακολουθήσει επί τρεις (3) ημέρες (από 2/7/204 έως 5/7/2024) την ΚΗ΄ Σύνοδο, θα συναναστραφεί με άλλους έφηβους βουλευτές από όλη την Ελλάδα, θα συζητήσει μαζί τους, θα προβληματιστεί πάνω σε θέματα δημοκρατίας, θα ανταλλάξει απόψεις, θα εμπλουτίσει τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.
Συγχαρητήρια στον Γιάννη, αλλά και σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν στην κοινή προσπάθεια για την ολοκλήρωση του προγράμματος και την εκπροσώπηση του Σχολείου μας.

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα