Λήμνος: Το Λιβαδοχώρι τιμά και Πανηγυρίζει την Αγιά Μαρίνα (πρόγραμμα) - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: Το Λιβαδοχώρι τιμά και Πανηγυρίζει την Αγιά Μαρίνα (πρόγραμμα)

Ο βίος και τα μαρτύρια της κόρης που νίκησε τον διάβολο

Δημοσιεύτηκε

στις

Αρέσει σε 44

Με αφορμή την εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, ο ομώνυμος Ιερός Ναός του χωριού Λιβαδοχωρίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα την Τρίτη 16 Ιουλίου και την Τετάρτη 17 Ιουλίου.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου στις 7:30 μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιεροθέου.

Την επόμενη μέρα, Τετάρτη 17 Ιουλίου, στις 7:00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία, τιμώντας τη μνήμη της Αγίας Μαρίνης.

Η Εκκλησιαστική Επιτροπή Ενορίας Λιβαδοχωρίου προσκαλεί όλους τους πιστούς να συμμετάσχουν και να τιμήσουν με την παρουσία τους την Αγία Μεγαλομάρτυρα Μαρίνα

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ο βίος και τα μαρτύρια της κόρης που νίκησε τον διάβολο

Η Αγία Μαρίνα, τη μνήμη της οποίας τιμά η Εκκλησία στις 17 Ιουλίου, γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Πισιδίας, στα χρόνια του αυτοκράτορα Κλαυδίου του Β’, το 270 μ.Χ.

Λίγες μέρες μετά τη γέννησή της, η μητέρα της πέθανε, και ο πατέρας της Αιδέσιος, που ήταν Ιερέας των ειδώλων, την ανέθεσε σε μια χριστιανή γυναίκα, από την οποία η Μαρίνα διδάχθηκε το Χριστό.

Η Αγία Μαρίνα, όταν έγινε 15 χρονών, αποκαλύπτει στον πατέρα της ότι είναι χριστιανή. Έκπληκτος αυτός απ’ αυτό που άκουσε, με μίσος τη διέγραψε από παιδί του.

Μετά από καιρό, έμαθε για τη Μαρίνα και ο έπαρχος Ολύμβριος, που διέταξε να τη συλλάβουν για ανάκριση. Όταν την είδε μπροστά του, θαύμασε την ομορφιά της και προσπάθησε να την πείσει με κάθε τρόπο να αρνηθεί το Χριστό και να γίνει σύζυγος του. Μάταια, όμως.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η Αγία Μαρίνα σε κάθε προσπάθεια του Ολυμβρίου αντέτασσε τη φράση: «Είμαι χριστιανή». Τότε ο σκληρός έπαρχος διέταξε να την ξαπλώσουν στη γη, και την καταξέσχισε άσπλαχνα με ραβδιά τόσο, ώστε η γη έγινε κόκκινη από το αίμα που έτρεξε. Έπειτα, ενώ αιμορραγούσε, την κρέμασε για πολλή ώρα και μετά τη φυλάκισε

Μέσα στην φυλακή μάλιστα συνέβη το εξής: ο διάβολος μεταμορφωμένος σε άγριο δράκοντα, προσπάθησε να κάνει την αγία να φοβηθεί. Αυτή όμως προσευχήθηκε στον Θεό και αμέσως ο δράκοντας άλλαξε μορφή και έγινε ένας μαύρος σκύλος και τότε η αγία άρπαξε ένα σφυρί και χτυπώντας τον στο κεφάλι και την ράχη τον ταπείνωσε.

Όταν για δεύτερη φορά την εξέτασε και διαπίστωσε ότι η πίστη της Αγίας Μαρίνας ήταν αμετακίνητη στο Χριστό, την έκαψε με αναμμένες λαμπάδες. Αλλά οι πληγές της με θαύμα έκλεισαν, και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί παρευρισκόμενοι να γίνουν χριστιανοί. Μπροστά σ’ αύτόν τον κίνδυνο ο έπαρχος τελικά αποκεφάλισε τη Μαρίνα, που έτσι πήρε το άφθαρτο στεφάνι της αιώνιας δόξας.

Tα άγια λείψανα της φυλάγονταν στην Κωνσταντινούπολη μέχρι την πρώτη άλωση της από τους Λατίνους, το 1204 μ.Χ., ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές βρίσκονταν μέχρι το 908 μ.Χ. στην Αντιόχεια και στην συνέχεια μεταφέρθηκαν στην Ιταλία. Σήμερα, τα άγια λείψανα της Αγίας Μαρίνας, φυλάγονται στην Αθήνα, σε ναό που φέρει το όνομα της ενώ η χείρα της έχει μεταφερθεί στη Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Διαφήμηση
Advertisement
Διαφήμηση
Advertisement

Επικαιρότητα