Στη Βουλή των Εφήβων μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Μούδρου! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Στη Βουλή των Εφήβων μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Μούδρου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 13

Η Διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Μούδρου συγχαίρει τη μαθήτρια του σχολείου Μαυροφοράκη Γεωργία, για την επιλογή και τη συμμετοχή της στις εργασίες της Βουλής των Εφήβων με κεντρική θεματική της Συνόδου « Το + που διαμορφώνει τον δημοκρατικό κόσμο» Η μαθήτρια, η οποία συμμετείχε ενεργά στο πρόγραμμά καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς μαζί με άλλους 20 μαθητές του σχολείου, επιλέχθηκε μετά από εργασία που δημιούργησε για το Ευρωκοινοβούλιο και τη διαδικασία των Ευρωεκλογών, την οποία και παρουσίασε σε ενημερωτική εκδήλωση στους μαθητές του σχολείου. Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί και συντονίστριες του προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί Παπαπαναγιώτου Μαρία και Ταραμάνη Λαζαρία.

Ή Γεωργία μετέβη στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του Προγράμματος, μαζί με το μαθητή του Γενικού Λυκείου Μύρινας, Αρχοντογιώργη Ιωάννη, ως εκπρόσωποι των δύο Γενικών Λυκείων της Λήμνου, και φιλοξενήθηκε από 1 έως 4 Ιουλίου σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενεργού πολιτειότητας, με παράλληλες δράσεις ψυχαγωγίας, όπως βιωματικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κτλ. Επίσης, συμμετείχε στην Επιτροπή Πολιτισμού στην οποία συζητήθηκαν σημαντικά θέματα για τη σημασία του Πολιτισμού τόσο στη σχολική ζωή όσο και στην προώθηση της ανάπτυξης και της εικόνας της χώρας. Οι αποφάσεις και οι παρατηρήσεις της Επιτροπής ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, 4 Ιουλίου, στη Συνεδρίαση της Ολομέλειας υπό την Προεδρία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και με παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Πιερρακάκη Κυριάκου. Τη συνεδρίαση της ολομέλειας παρακολούθησαν και αρχηγοί κομμάτων, καθώς και μέλη του Κοινοβουλίου, αλλά και εκπρόσωποι της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Στην τελετή λήξης βρέθηκαν κοντά στη Γεωργία η μητέρα της, κ. Μπαξεβάνη Αγγελική και η Διευθύντρια του σχολείου και υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Παπαπαναγιώτου Μαρία.

Τη μετακίνηση, διαμονή, διατροφή και φιλοξενία των μαθητών ανέλαβε πλήρως και με εξαιρετική ασφάλεια και υπευθυνότητα το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Συγχαίρουμε τη μαθήτρια μας, καθώς και όλους τους έφηβους βουλευτές, κι ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους στόχους της. Ευχαριστούμε, επίσης, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων γι΄αυτό το εξαιρετικό πρόγραμμα και τη μοναδική εμπειρία που είχε την ευκαιρία να βιώσει η μαθήτριά μας.

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα