Το παραμύθι της γιαγιάς από τη Λήμνο! - Limnos Live
Connect with us

Απόψεις

Το παραμύθι της γιαγιάς από τη Λήμνο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Likes: 29

 

Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα μικρό χωριό κοντά στη θάλασσα της Λήμνου, ζούσε ένας νεαρός ψαράς, ο Νίκος.

Ο Νίκος ήταν γνωστός για την αγάπη του για τη θάλασσα και τις  περιπέτειες του στα γαλάζια νερά του Βορείου Αιγαίου.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ένα πρωί, καθώς ετοιμαζόταν  για ψάρεμα, παρατήρησε κάτι στον ορίζοντα. Ένα φως έλαμπε μακριά, κάνοντάς τον να αναρωτηθεί τι θα μπορούσε να είναι. Έτσι αποφάσισε να ακολουθήσει το φως αυτό.

Με το καΐκι του, το “Παναγία Κακαβιώτισσα”,  ξεκίνησε να ταξιδεύει προς το φως. Όσο πλησίαζε, το φως γινόταν όλο και δυνατότερο και η θάλασσα πιο γαλήνια, σαν να τον καλωσόριζε σε έναν μαγικό κόσμο.

Ξαφνικά, το φως άρχισε να σβήνει, και μπροστά του εμφανίστηκε ένα μικρό νησί, που δεν είχε ξαναδεί ποτέ.

Κατέβηκε από το καΐκι και άρχισε να το εξερευνά γεμάτος περιέργεια αλλά και λίγο φόβο. Παντού υπήρχαν πολύχρωμα λουλούδια και γλάροι.  Στη μέση του νησιού, βρήκε μια μικρή λιμνούλα με κρυστάλλινα νερά, και δίπλα της καθόταν μια πανέμορφη γυναίκα με μακριά, χρυσαφένια μαλλιά, σαν το στάρι της Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Καλώς ήρθες, Νίκο” είπε η γυναίκα με μια γλυκιά φωνή. “Είμαι η Παναγία, του νησιού. Έχω ακούσει για την αγάπη σου για τη θάλασσα και θέλω να σου κάνω ένα δώρο“.

Ο Νίκος, σχεδόν αποσβολωμένος, την άκουγε προσεκτικά. “Τι είδους δώρο είναι αυτό“; ρώτησε.

Σου χαρίζω την ικανότητα να καταλαβαίνεις τη γλώσσα των θαλάσσιων πλασμάτων,” απάντησε η Παναγία. “Με αυτό το χάρισμα, θα μπορείς να επικοινωνείς με τα ψάρια, και τα δελφίνια“.

Ο Νίκος, γεμάτος ευγνωμοσύνη, αποδέχτηκε το δώρο της Παναγιάς. Από εκείνη την ημέρα, η ζωή του άλλαξε για πάντα. Επέστρεψε στο χωριό του την Κούταλη  και άρχισε να βοηθά τους ψαράδες να βρουν τα καλύτερα ψάρια, χάρη στη βοήθεια των θαλάσσιων φίλων του.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η φήμη του Νίκου διαδόθηκε γρήγορα, και όλοι τον θεωρούσαν ως τον πιο προικισμένο ψαρά του Αιγαίου. Ο Νίκος όμως, ποτέ δεν ξέχασε τη μαγική συνάντηση με τη Παναγιά και το θαυμαστό δώρο της, που του χάρισε μια ζωή γεμάτη αλλά και στους φτωχούς κατοίκους του χωριού του….

 

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα