Λήμνος
Φλωμάρια Λήμνου με σπανάκι και τυρί: Δείτε πως φτιάχνονται

α Φλωμάρια Λήμνου με σπανάκι και τυρί είναι τα παραδοσιακά ζυμαρικά του νησιού και η γεύση τους ξεχωρίζει!
Πάμε να δούμε τη συνταγή
Υλικά
- 1 πακέτο Φλωμάρι Λήμνου
Για τη σάλτσα
- 400 γρ. σπανάκι (πλυμένο και ψιλοκομμένο)
- 2 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
- 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα (ψιλοκομμένα)
- ½ ματσάκι μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- μερικά φυλλαράκια δυόσμου (ψιλοκομμένα)
- 250 γρ. ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη
- 60 γρ. φέτα πικάντικη
Για το γαρνίρισμα
- extra παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 15-20 ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την προετοιμασία πλένοντας και ψιλοκόβοντας το σπανάκι. Το ίδιο κάνουμε με τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια, κόβοντας τα σε λεπτές ροδέλες
- Έπειτα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σπανάκι και περιμένουμε να βγάλει τα υγρά του. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά και παράλληλα τρίβουμε τα τυριά με το χέρι ή με ένα πιρούνι και τα προσθέτουμε και αυτά
- Ανακατεύουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά και να έχουμε ένα ενιαίο μείγμα
- Αφού ενωθούν όλα τα υλικά τα χτυπάμε, μέσα στο τηγάνι με το μπλέντερ (ή τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ), μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά
- Ξαναρίχνουμε την έτοιμη πλέον σάλτσα στο τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη
- Στο μεταξύ, σε μικρό σκεύος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Παράλληλα, γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά
- Αφού βράσει το νερό, το αλατίζουμε ελαφρώς και προσθέτουμε το φλωμάρι
- Το βράζουμε για 5΄ (δηλαδή 1΄ λιγότερο από αυτό που αναγράφεται στη συσκευασία)
- Εφόσον το φλωμάρι είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασε
- Ζεσταίνουμε τη σάλτσα που έχουμε ετοιμάσει σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών
- Στη συνέχεια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το φλωμάρι και τα έτοιμα σοταρισμένα ντοματίνια
- Έπειτα, ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα και τα ντοματίνια και να ενωθούν όλα τα υλικά
- Τέλος, σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα προσθέτοντας επιπλέον τριμμένο τυρί φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Καλή σας όρεξη!
Γιώργος Σακελλάρης
Πηγη restarttourism.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

