Λήμνος
Λήμνος: “Μιλώντας για oινοτουριστικές εμπειρίες”

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου στον χώρο «Αποθήκη», στο παλιό λιμάνι της Μύρινας, διοργανώνει ημερίδα με τίτλο “Μιλώντας για oινοτουριστικές εμπειρίες”
Στην ημερίδα που διοργανώνεται στο πλαίσιο υλοποίησης της Ενέργειας Β3.5.: Τοπικές εκδηλώσεις: «Μιλώντας για οινοτουριστικές
εμπειρίες» του Σχεδίου Διατοπικής Συνεργασίας «Οργάνωση και Προβολή Οινοτουρισμού» του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER,
Μέτρο 19, Υπομέτρο 19.3 του ΠΑΑ 2014-2020, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από εκπροσώπους επιχειρηματικών και τοπικών φορέων των κλάδων οίνου, τουρισμού, εστίασης και θα ακολουθήσει συζήτηση μεταξύ των ομιλητών και του ακροατηρίου γύρω από το ελληνικό κρασί και τις καλές πρακτικές στον τομέα της στρατηγικής προώθησης του οινοτουρισμού. Στο σχέδιο συνεργασίας συμμετέχουν 22 ΟΤΔ-εταίροι, με συντονιστή την Αναπτυξιακή Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ – ΑΟΤΑ.
Κύριος στόχος του ανωτέρω σχεδίου συνεργασίας είναι η μετατροπή των οινοποιείων σε «κόμβους» διασύνδεσης του πρωτογενούς τομέα
και της μεταποιητικής δραστηριότητας της αγροτικής παραγωγής με τον τουρισμό και τον πολιτισμό. Επίσης στόχος είναι η ανάδειξη της
δυναμικής των περιοχών παρέμβασης ως οινοτουριστικοί προορισμοί μέσα από μια βιώσιμη προσέγγιση, για το περιβάλλον, την οικονομία
και την τοπική κοινωνία
Ώρα έναρξης: 09.45 π.μ.
Είσοδος ελεύθερη.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
09.45-10.00: Προσέλευση
10.00-10.15: Χαιρετισμοί
10.15-10.30: “Συνοπτική παρουσίαση σχεδίου Συνεργασίας «Οργάνωση και Προβολή του Οινοτουρισμού»”Χριστίνα Μοσχούδη, Διευθύντρια της ΑΝ.Ε.Λ. Α.Ε.
10.30-11.00: “Η ανάπτυξη του οινικού τουρισμού: Από το τυχαίο στην επιλογή” Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού
11.00-11.30: “Tοπικά αγροδιατροφικά προϊόντα και τουρισμός: Πώς η τοπικότητα και η αυθεντικότητα συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας ενός προορισμού” Μαρία Κιάμου, Msc, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ποιοτικών Προτύπων Υπουργείου Τουρισμού
11.30-12.00: “Η εξέλιξη του οινοτουρισμού στη Σαντορίνη” Ηλιάνα Σιδηροπούλου, oινολόγος, δημιουργός της εταιρείας “Santorini Wine Trails”
12.00-12.30: “Οινοτουρισμός και οινική ανάπτυξη: Το παράδειγμα της Κρήτης” Υρώ Κολιακουδάκη, DipWSET Level 4, οινοχόος, σύμβουλος οίνου και Lifo podcaster “Το κρασί με απλά λόγια”
12.30-13.00: Συζήτηση
13.00-13.30: Μετάβαση στο οινοποιείο Χατζηγεωργίου
14.00-14.30: Ξενάγηση στο οινοποιείο και γευσιγνωσία
14.30: Γεύμα στο οινοποιείο*
Συντονισμός: Ελευθερία Κωνσταντάρα (Lemnos Wine Trails- υπηρεσίες οινοτουρισμού στη Λήμνο)
*Παρακαλούμε για το γεύμα επιβεβαιώστε στο 6977275249 μέχρι τις 12/1/2025

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

