Connect with us

Λήμνος

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου

Δημοσιεύτηκε

στις

Αυτές οι πιπεριές Φλωρίνης που είναι γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ, μπορούν να σερβιριστούν τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού, μετά το μπάνιο ή να συνοδεύσουν ένα δροσερό ούζο πάνω στην ακροθαλασσιά

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με το τυρί, τα μυρώνια, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα αφήνοντας 2 εκ. κενό πριν το καπάκι.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε το υπόλοιπο ε.π.ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το ξίδι και τον ζωμό και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας. Μεταφέρουμε τις πιπεριές στο ταψί και μέσα στον ζωμό σπάμε με το χέρι μας τις 2 σκελίδες σκόρδου.

Βήμα 3

Καλύπτουμε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30΄. Έπειτα τα αφαιρούμε και ψήνουμε για 7΄-8΄ ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

 

Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM

Πηγη cantina.protothema.gr

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Διαφήμηση
Advertisement
Διαφήμηση
Advertisement