Λήμνος
Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου
Αυτές οι πιπεριές Φλωρίνης που είναι γεμιστές με πλιγούρι και καλαθάκι Λήμνου ΠΟΠ, μπορούν να σερβιριστούν τα ζεστά μεσημέρια του καλοκαιριού, μετά το μπάνιο ή να συνοδεύσουν ένα δροσερό ούζο πάνω στην ακροθαλασσιά
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το πλιγούρι με το τυρί, τα μυρώνια, αλάτι, πιπέρι και λίγο από το ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα αφήνοντας 2 εκ. κενό πριν το καπάκι.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό ταψί βάζουμε το υπόλοιπο ε.π.ελαιόλαδο, το πετιμέζι, το ξίδι και τον ζωμό και ομογενοποιούμε ανακατεύοντας. Μεταφέρουμε τις πιπεριές στο ταψί και μέσα στον ζωμό σπάμε με το χέρι μας τις 2 σκελίδες σκόρδου.
Βήμα 3
Καλύπτουμε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30΄. Έπειτα τα αφαιρούμε και ψήνουμε για 7΄-8΄ ακόμη μέχρι να πάρουν χρώμα.
Styling: Τζαννής Σιφναίος, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, Φωτογραφίες: STUDIO LM
Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.
