Δήλωση Αντώνη Μαντζαβέλα, υποψήφιου Ν. Λέσβου, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: "Αστήριχτες υποσχέσεις, προεκλογική εξαπάτηση" - Limnos Live
Connect with us

Πολιτική

Δήλωση Αντώνη Μαντζαβέλα, υποψήφιου Ν. Λέσβου, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: “Αστήριχτες υποσχέσεις, προεκλογική εξαπάτηση”

Δημοσιεύτηκε

στις

Δήλωση Αντώνη Μαντζαβέλα, υποψήφιου Ν. Λέσβου, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Προχθές είχαμε την παραδοχή του Σκυλακάκη (και όχι μόνο), πολύ στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι πολλά από τα προεκλογικά μέτρα της Ν.Δ. είναι «στον αέρα», δηλαδή είναι ακοστολόγητα και δεν περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας που έστειλε η κυβέρνηση της ΝΔ στις Βρυξέλλες παραμονές των εκλογών της 21 Μάϊου.

Το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ πλέον παραπέμπει για την υλοποίηση του στο θαύμα της Κανά, όπου με μιας πολλαπλασιάστηκε ο οίνος και ο άρτος. Ίσως για αυτό στρώθηκαν τα βάγια στους δρόμους της Πάτρας για να περάσει ως άλλος Μεσσίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και δεν είναι μόνο η προεκλογική εξαπάτηση. Το πρόγραμμα της ΝΔ δε προβλέπει αυξήσεις 25% μόνο στον κατώτατο μισθό ενώ η αύξηση στο μέσο μισθό είναι μόλις 1,3%, σωρευτικά στην επόμενη τετραετία. Δεν προβλέπει 10.000 νέες προσλήψεις στο ΕΣΥ παρά μονάχα 10.000 αντικαταστάσεις όσων αποχωρήσουν.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Δε προβλέπει αυξήσεις στου δημόσιους υπαλλήλους αλλά μειώσεις στο μισθολόγιό τους κατά 730 εκατομμύρια και πραγματική μείωση κατά 10% των πρωτογενών καταναλωτικών δαπανών σε κρίσιμους τομείς του Δημοσίου, όπως η Υγεία και η Παιδεία. Δεν προβλέπει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, δεν προβλέπει κλαδικές συμβάσεις εργασίας, δεν προβλέπει ξεπάγωμα τριετιών, δεν, δεν.

Και ενώ έτσι έχουν τα πράγματα, στα ΜΜΕ εθνικής (και όχι μόνο) εμβέλειας, συνεχίζονται οι τοποθετήσεις με ψέματα και συκοφαντίες που στόχο μοναδικό έχουν να υπονομεύσουν την πολιτική πρόταση και το πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. και να υφαρπάξουν την ψήφο του ελληνικού λαού. Δυστυχώς την προηγούμενη φορά το πέτυχαν.

Είναι εντελώς απαραίτητο να σταματήσει η διολίσθηση της πατρίδας μας που παρατηρείται σε όλους τους οικονομικούς και κοινωνικούς τομείς. Απαιτείται η ανασυγκρότηση του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου, η ενίσχυση του εισοδήματος, η θωράκιση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών,  η προστασία των εργαζομένων και της εργασίας, η δημιουργία ενός νέου ισχυρού ΕΣΥ, η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας, η δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους με ισχυρή κοινωνική προστασία, η εγγύηση του δικαιώματος σε αξιοπρεπή στέγη, η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Ζητούμε από τους πολίτες που έχουν τις ίδιες ευαισθησίες και οράματα με εμάς να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια άλλη πολιτική πορεία. Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα