Επιδοτούμενα Σεμινάρια Κατάρτισης - Πιστοποίησης - Συμβουλευτικής Εργαζομένων σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Επιδοτούμενα Σεμινάρια Κατάρτισης – Πιστοποίησης – Συμβουλευτικής Εργαζομένων σε Λέσβο, Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Επιμελητήριο Λέσβου ως Δικαιούχος της Πράξης «Δράσεις Βελτίωσης Δεξιοτήτων & Επαγγελματικών Γνώσεων Εργαζομένων στη Λέσβο & στη Λήμνο» η οποία έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014 – 2020» υλοποιεί το Υποέργο 1: «Κατάρτιση – Πιστοποίηση & Συμβουλευτική Εργαζομένων».

 

Η Πράξη χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – ΕΚΤ).

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Αντικείμενο της Πράξης

 

Αντικείμενο της Πράξης αποτελεί η υλοποίηση δράσεων κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής 150 εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων στη Λέσβο τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, για την απόκτηση νέων γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που θα ενισχύσουν ουσιωδώς τη δυνατότητα για την απασχόλησή τους, την προοπτική βελτίωσης των όρων της απασχόλησής τους και την επαγγελματική τους κινητικότητα για την εξασφάλιση των προσφορότερων εργασιακών όρων και την προσαρμογή τους στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Στόχος των προγραμμάτων κατάρτισης

 

Στόχος των προγραμμάτων κατάρτισης είναι οι ωφελούμενοι (εργαζόμενοι) να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις, δεξιότητες που θα έχουν άμεση και θετική επίπτωση στην ενίσχυση της επαγγελματικής τους ικανότητας. Η συμμετοχή στις εξετάσεις για τη λήψη πιστοποίησης των αποκτηθεισών γνώσεων και δεξιοτήτων είναι υποχρεωτική και αναμένεται να συμβάλει θετικά στην ενίσχυση της απασχόλησης.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ωφελούμενοι της Πράξης

 

Ωφελούμενοι είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις του Ιδιωτικού Τομέα γενικά, ανεξάρτητα από τον τομέα της οικονομίας στον οποίο απασχολούνται και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο του παρόντος έργου θα υλοποιηθούν δύο (6) προγράμματα κατάρτισης τα οποία σχεδιάστηκαν με βάση τις ανάγκες τις αγοράς εργασίας, λαμβάνοντας υπόψιν την υφιστάμενη κατάσταση και τις τάσεις σε Εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Συγκεκριμένα θα υλοποιηθούν τα εξής 6 προγράμματα:

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

  1. E-commerce & Hospitality Sales & Marketing
  1. Υπάλληλος Επισιτιστικού Τομέα (σερβιτόρος εστιατορίου / μπαρ / συνεδρίων)
  1. Υπεύθυνος Marketing Τροφίμων
  1. Στέλεχος Διαχείρισης και Εμπορίας Βιολογικών Προϊόντων
  1. Στέλεχος Υποστήριξης Marketing Ελαιοκομικών Προϊόντων
  1. Στέλεχος Διαδικτυακού Marketing Οινοποιητικών Προϊόντων

 

Κάθε ωφελούμενος μπορεί να παρακολουθήσει μόνο ένα (1) από τα παραπάνω αντικείμενα κατάρτισης σε μία από τις περιοχές κατανομής

Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται σύμφωνα με τις εκπαιδευτικές μεθόδους και τις τεχνικές εκπαίδευσης ενηλίκων. Κάθε ένα εκ των δύο προγραμμάτων κατάρτισης έχει διάρκεια 120 ωρών και οδηγεί σε αντίστοιχη πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η υλοποίηση της Πράξης θα καλύψει τις περιοχές Λέσβο και Λήμνο (συμπεριλαμβανομένου του Αγ. Ευστράτιου).

 

Εκπαιδευτικό επίδομα

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Το εκπαιδευτικό επίδομα για κάθε ώρα κατάρτισης ανέρχεται στο ποσό των πέντε ευρώ (5 €) ανά ώρα, μείον τις νόμιμες κρατήσεις.

Συνολική αξία Εκπαιδευτικού Επιδόματος: 120 ώρες κατάρτισης * 5,00 € = 600 €

 

Σημείωση: Οι απουσίες για τα υλοποιούμενα προγράμματα έως του ποσοστού 10% (ή 20%) των ωρών κατάρτισης θα επιφέρουν ανάλογη μείωση του εκπαιδευτικού επιδόματος.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Τυχόν απουσίες άνω του επιτρεπτού ορίου, όπως προσδιορίζονται αναλυτικά στους όρους υλοποίησης της Πρόσκλησης, επιφέρουν αντίστοιχη μείωση του ύψους του εκπαιδευτικού επιδόματος. Καταρτιζόμενοι που έχουν υπερβεί το όριο απουσιών δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης, δεν δικαιούνται εκπαιδευτικό επίδομα και δεν τους χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ωφελούμενοι για να οδηγηθούν στην λήψη του επιδόματος θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει υποχρεωτικά και τις 6 ατομικές συμβουλευτικές συνεδρίες, να έχουν ολοκληρώσει τις ώρες επαγγελματικής κατάρτισης με ανώτατο όριο απουσιών 10% (σε ειδικές περιπτώσεις 20%) και να πάρουν μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης και αν χρειαστεί και σε μια επανεξέταση

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα