Γιάννης Μπουρνούς: Επικίνδυνη για τους Λημνιούς η εχθρότητα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Γιάννης Μπουρνούς: Επικίνδυνη για τους Λημνιούς η εχθρότητα της ΝΔ για τη δημόσια υγεία

Δημοσιεύτηκε

στις

Δήλωση του Υποψήφιου Βουλευτή Ν. Λέσβου κ.  Μπουρνούς για την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα υγείας στο νησί και πιο συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο Λήμνου

“Στην κοινοβουλευτική περίοδο 2019-2023, που ο λαός του Νομού Λέσβου με εμπιστεύτηκε να τον εκπροσωπήσω στη Βουλή, αναδείξαμε συστηματικά και με πολλαπλές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τις διαρκείς ελλείψεις σε στελέχωση και εξοπλισμό στο Νοσοκομείο Λήμνου.

Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας κώφευαν ή κρύβονταν πίσω από την απροθυμία γιατρών να υπηρετήσουν σε ένα τόσο γεωγραφικά απομακρυσμένο νησί. Ουδέποτε ασφαλώς ασχολήθηκαν σοβαρά με τη διαμόρφωση και νομοθέτηση ενός ενιαίου πλαισίου κινήτρων οικονομικών, υπηρεσιακών και ακαδημαϊκών, που θα διευκόλυνε νέους γιατρούς να εγκαθίστανται στα νησιά.

Από τις τελευταίες παρεμβάσεις μας πριν τη διάλυση της Βουλής ήταν για την απαράδεκτη και επικίνδυνη έλλειψη αναισθησιολόγου στο Νοσοκομείο Λήμνου, ζήτημα που επανήλθε πρόσφατα. Το αποτέλεσμα ήταν, σε έκτακτο περιστατικό των τελευταίων ημερών, δυο ανήλικοι τραυματίες τροχαίου να μη χειρουργηθούν άμεσα, παρά τις εκκλήσεις των γονιών τους, και να κινδυνέψει η ζωή του ενός από επιπλοκές για να διακομιστεί τελικά σε κεντρικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Με έξοδα των γονιών του μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Οι πολίτες της Λήμνου δικαίως αισθάνονται παραμελημένοι πολίτες β’ κατηγορίας. Η αδιαφορία της Νέας Δημοκρατίας για τη δημόσια υγεία δεν είναι ούτε ιδιοτροπία, ούτε απλώς μια ιδεολογική εμμονή. Είναι μια πολιτική αντικοινωνική και αληθινά επικίνδυνη για τους πολίτες, ιδίως των νησιών μας.

Καλώ τους πολίτες του Νομού μας, να συστρατευθούμε για να κάνουμε τα νησιά μας τόπο ζωής με ασφάλεια και προοπτικές. Κανενός νησιώτη η ζωή δεν μπορεί να μπαίνει στον ισολογισμό εσόδων-εξόδων ενός υπουργείου στην Αθήνα.”

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα