Κανταράς: Το θέμα της κάλυψης του Νοσοκομείου Λήμνου με Αναισθησιολόγο αναπαράγεται εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Κανταράς: Το θέμα της κάλυψης του Νοσοκομείου Λήμνου με Αναισθησιολόγο αναπαράγεται εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες

Δημοσιεύτηκε

στις

O Διοικητής του Νοσοκομείου Λήμνου κ. Κανταράς με επιστολή του ενημερώνει για την έλλειψη αναισθησιολόγου αναφερόμενος σε σκοπιμότητες….

Διαβάστε την επιστολή του:

Ενημερώνοντας τους κατοίκους του νησιού μας για το θέμα της κάλυψης του Νοσοκομείου με Αναισθησιολόγο, το οποίο συχνά αναπαράγεται εξυπηρετώντας άλλες σκοπιμότητες, έχουμε να παραθέσουμε τα παρακάτω:

α. Παρά την προκήρυξη και κάλυψη της μίας (1) θέσης Αναισθησιολόγου στο βαθμό του Διευθυντή το 2022, δυστυχώς το κενό συνεχίζει να υφίσταται λόγω της μακροχρόνιας άδειας του προσληφθέντα ιατρού.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

β. Με άμεσες ενέργειες προκηρύχθηκε και η 2η θέση (στο βαθμό του Διευθυντή για να λειτουργήσει ως επιπλέον κίνητρο για τους υποψηφίους) και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με θετικές ενδείξεις.

γ. Μακροχρόνιο και πάγιο αίτημα του Νοσοκομείου προς τους αρμόδιους φορείς αποτελεί η μετακίνηση στρατιωτικών ιατρών για να καλύψουν κενά σε κρίσιμες ειδικότητες, π.χ. Αναισθησιολογίας. Με την αριθμ. Γ2α/Γ.Π.οικ. 28902/19-05-2023 (ΦΕΚ 3415/Β/20-05-2023) ΚΥΑ που εκδόθηκε πρόσφατα για την κάλυψη των εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών των Μονάδων Υγείας του ΕΣΥ στις νησιωτικές περιοχές με στρατιωτικούς ιατρούς από Νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ανοίγει ο δρόμος για τη μετακίνηση στρατιωτικών ιατρών.

δ. Επίσης έχει προκηρυχθεί και η 2η θέση του Γενικού Χειρουργού στο βαθμό του Διευθυντή και η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με θετικές ενδείξεις.

Το Γ.Ν.-Κ.Υ. Λήμνου είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός του νησιού, ο οποίος λειτουργεί 365 μέρες το χρόνο, καθ’ όλο το 24ωρο, συνεπώς είναι φυσιολογικό να ανακύπτουν προβλήματα. Όμως, σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Αιγαίου και το Υπουργείο Υγείας, καταβάλλεται άμεσα κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυσή τους.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Απόδειξη αυτού αποτελεί η λύση του προβλήματος της λειτουργίας του  ψηφιακού μαστογράφου και τη σταδιακή εξομάλυνση των δυσλειτουργιών που εμφανίστηκαν.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα