Λήμνος: O Κώστας Κατσιγιαννόπουλος στο MEGA για το Νοσοκομείο του νησιού και τις ελλείψεις σε γιατρούς (βίντεο) - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: O Κώστας Κατσιγιαννόπουλος στο MEGA για το Νοσοκομείο του νησιού και τις ελλείψεις σε γιατρούς (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Οι ελλείψεις, σε προσωπικό και υποδομές του ΕΣΥ στη νησιωτική Ελλάδα, είναι δραματικές και απολύτως επικίνδυνες, πρωτίστως για τη ζωή των ντόπιων αλλά και για χιλιάδες επισκέπτες που φτάνουν το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Χωρίς ασθενοφόρα, χωρίς γιατρούς. Τα νησιά στη χώρα μας είναι ανοχύρωτα. Ζωές κινδυνεύουν και γιατροί και πολίτες καθημερινά αγωνιούν.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα προβλήματα διογκώνονται, καθώς το υγειονομικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ντόπιων και τουριστών.

«Διαλέγουν ποιος θα ζήσει»

Ένα μόνο ασθενοφόρο έχουν τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων.

Οι ναυαρχίδες του τουρισμού, Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη και Νάξος, δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες για άμεσες μεταφορές πολιτών σε νοσοκομεία και κέντρα Υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

«Έχει ένα ασθενοφόρο το νησί και είναι πρόβλημα γιατί έχει και πάρα πολύ τουρισμό το καλοκαίρι. Για να το ζητήσεις, πρέπει να το σκεφτείς δεύτερη φορά, γιατί μπορεί το περιστατικό το δικό σου να μην είναι τόσο σοβαρό και όσο το έχεις καλέσει εσύ και θα κάνει μια ώρα δρόμο να έρθει, να το χρειαστεί κάποιος άλλος με ένα τροχαίο», λέει οι αγροτικοί ιατροί της Νάξου.

Πολλές είναι οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην άλλη πλευρά του Αιγαίου, τη Σάμο, αν υπάρχουν περισσότερες από μια κλήσεις στο ΕΚΑΒ, τότε θα πρέπει να γίνει… επιλογή.

«Έχει περιπτώσεις που ο ΕΚΑΒίτης, το πλήρωμα του ασθενοφόρου, μπαίνει στη διαδικασία να διαλέξει ποιο περιστατικό θα πάει να πάρει πρώτο ή ποιο θα αφήσει. Δηλαδή ουσιαστικά να διαλέξει ποιος θα πεθάνει, αν του τύχουν δύο μαζί. Και να μην είναι ένα ασθενοφόρο για όλο το νησί, αλλά να είναι και δύο. Μπορεί να σου τύχουν και τέτοιου είδους περιπτώσεις», αναφέρει ο πρόεδρος του συλλόγου Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου, Σταμάτης Φιλιππής.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Στη Λήμνο, οι ελλείψεις σε γιατρούς και δη σε αναισθησιολόγο, έχουν οδηγήσει σε μαζικές διακομιδές στα νοσοκομεία, κυρίως της Βόρειας Ελλάδος.

Πρόσφατα, ένας νεαρός σώθηκε χάρη στην άμεση απόφαση των γονιών του να ναυλώσουν ιδιωτικό ελικόπτερο.

Και στη Λέρο δεν υπάρχει πλήρωμα για το δεύτερο ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα ασθενείς να μεταφέρονται με ιδιωτικά αυτοκίνητα, ακόμη κι όταν χρειάζεται να μεταφερθούν στο αεροδρόμιο για αεροδιακομιδή.

Κάτοικοι, γιατροί και τοπικοί φορείς εκπέμπουν σήμα κινδύνου και ζητούν άμεσα προσλήψεις σε νοσοκομεία και ΕΚΑΒ προκειμένου να μην θρηνήσουν άλλες ζωές.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα