Λήμνος: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το υπουργείο για τη αντικατάσταση του “ΜΥΚΟΝΟΣ” από “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” και “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με το υπουργείο για τη αντικατάσταση του “ΜΥΚΟΝΟΣ” από “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” και “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”

Δημοσιεύτηκε

στις

Όπως αποφασίστηκε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο της Κυριακής τελικά σήμερα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κο Ε.Κουτουλακη και αλλά υπηρεσιακά στελέχη, στην συνάντηση παραβρέθηκε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας ενώ από την πλευρά του νησιού μας το παρών δώσαμε ο Δήμαρχος κος Μαρινάκης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νίκη για τη Λήμνο” και Υποψήφια Δήμαρχος Ελεονώρα Γεώργα (γραφούσα) και ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού κος Αθανασίου.

Συγκεκριμένα η κα Γεώργα αναφέρει για την συνάντηση:

“Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μας που έλαβε χώρα την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την αντικατάσταση του πλοίου
” Νήσος Μύκονος” από το “Πρέβελης” για 20 μέρες, προκρίθηκε η πρόταση που ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νίκη για τη Λήμνο” ανέπτυξα .Ειδικότερα πρότεινα την πραγματοποίηση συνάντησης με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κο Θ. Κλιαρη με στόχο τη διερεύνηση εξεύρεσης λύσης για το διάστημα αυτό.
Η πρότασή μου, όπως αναπτύχθηκε, έκανε λόγο για δυναμική και ενωτική εκπροσώπηση του νησιού μας στη συνάντηση αυτή με τη συμμετοχή εκπροσώπων και των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης αλλά και φορέων του τόπου.

Γνώμονας για τις προτάσεις μας είναι πάντα και μόνον το συμφέρον του νησιού και ως τουριστικού προορισμού, πολλώ δε μάλλον,μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Δεν έχουμε αλλεργία στις κινητοποιήσεις, όπως κατηγορηθήκαμε,θεωρούμε ωστόσο ότι τέτοιες κινήσεις διαμαρτυρίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και δυσφημούν τον τόπο και δεν θα έχουν αποτέλεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κο Ε.Κουτουλακη και αλλά υπηρεσιακά στελέχη παραβρέθηκε εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας ενώ από την πλευρά του νησιού μας το παρών δώσαμε ο Δήμαρχος κος Μαρινάκης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νίκη για τη Λήμνο” και Υποψήφια Δήμαρχος Ελεονώρα Γεώργα (γραφουσα) και ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού κος Αθανασίου.

Μετά από διεξοδική συζήτηση και εξέταση όλων των παραμέτρων της σύμβασης και των πραγματικών δεδομένων όπως μας εκτέθηκαν αλλά και της χρονικής συγκυρίας εξασφαλίσαμε τη δέσμευση ότι
– στις 26 Ιουνίου επανέρχεται κανονικά στα δρομολόγια το πλοίο ” Διαγόρας”
– στο μεταξύ και για τα δύο Σάββατα που μεσολαβούν μέχρι τότε λάβαμε τη δέσμευση ότι θα δρομολογηθεί επιπλέον το πλοίο “Νήσος Σάμος” στο δρομολόγιο Μυτιλήνη Λήμνος Καβάλα
– Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικης συνεννοήθηκε με υπηρεσιακά στελέχη να εξεταστεί η δυνατότητα δρομολόγησης νωρίτερα από την 1η Ιουλίου(δέκα μέρες νωρίτερα) του ταχύπλοου που εκτελεί το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Λήμνος.

Στην κατακλείδα του παρόντος οφείλω ως Υποψήφια Δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Νίκη για τη Λήμνο” να διευκρινίσω τα εξής:
– Πάγια θέση της παράταξής μας είναι ο διάλογος, η γόνιμη διεκδίκηση και όχι οι κινήσεις εντυπωσιασμού. Άλλωστε, αυτή τη θέση διατυπώσαμε και τον Αύγουστο του 2021, όταν είχε προκύψει πρόβλημα με το πλοίο “Αqua Star”.

– Το τι προβλέπουν οι ισχύουσες συμβάσεις το γνωρίζω πολύ καλά και ουδείς κομίζει Γλαύκα εις Αθήνας υπενθυμίζοντας τα άρθρα της κείμενης συμβάσεως και της σχετικής προκήρυξης.
Το ποιες είναι οι αρμοδιότητες και το πεδίο παρέμβασης του Δήμου επίσης το γνωρίζω.
Άλλο, όμως, τα δεμένα χέρια και άλλο τα σταυρωμένα.
Σε κάθε περίπτωση, το ζήτημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με τους λιμένες της ηπειρωτικής Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία και την ευημερία του νησιού και δεν προσφέρεται για μικροπολιτική και στείρα αντιπολίτευση”.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα