Λήμνος: Το Hiking Lemnos στον προφήτη Ηλία στα Θέρμα! (βίντεο) - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: Το Hiking Lemnos στον προφήτη Ηλία στα Θέρμα! (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το Hiking Lemnos επέλεξε μία νέα διαδρομή για την πεζοπορία τους αυτή την φορά επέλεξαν τον προφήτη Ηλία στα Θέρμα η διαδρομή είναι σύνολο 6χλμ. και διαρκεί περίπου 2.30 ώρες!

Λίγο έξω από τη Μύρινα περίπου στα 6χλμ. υπάρχει η περιοχή Θέρμα. Εκεί υπάρχουν οι περίφημες ιαματικές θερμές πηγές του νησιού, πασίγνωστες από την αρχαιότητα για τις ιδιότητές τους.Το νερό στα Θέρμα Λήμνου αναβλύζει μέσα από τους βράχους, από δύο πηγές και από βάθος 1200 μέτρων. Η θερμοκρασία του είναι στους 42 βαθμούς Κελσίου περίπου (39-43° C σύμφωνα με την ανάλυση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου), κάθε εποχή του χρόνου και διαθέτει μετεωρικά και ολιγομεταλλικά στοιχεία. Θεωρείται ιδανικό για λουτροθεραπεία αλλά και για ποσιμοθεραπεία, ενώ πολλοί είναι οι ντόπιοι που συγκεντρώνουν νερό σε δοχεία και το χρησιμοποιούν ως πόσιμο.

Το μονοπάτι ξεκινάει από την πηγή των Θέρμων. Κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής βρισκόμαστε σε έναν αγροτικό δρόμο ενώ περίπου το τελευταίο χιλιόμετρο είναι ένα βραχώδες μονοπάτι που καταλήγει στο εξωκλήσι.

Η κορυφή του λόφου όπου βρίσκεται και το εξωκλήσι έχει υψόμετρο 340 μέτρα και είναι ένα από τα υψηλότερα του νησιού.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Τα εξωκλήσια του προφήτη Ηλία λέγεται ότι βρίσκονται σε κορυφές βουνών και λόφων γιατί σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση που αναφέρει ότι ο Αϊ-Λιας ήταν ναύτης που η θάλασσα προσπάθησε πολλές φορές να τον πνίξει και όταν βαρέθηκε τα ταξίδια, αποφάσισε να βρει ένα μέρος που να μην ξέρουν τι είναι θάλασσα και καράβι. Έτσι, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε ένα κουπί στον ώμο και τράβηξε για τη στεριά και όποιον συναντούσε τον ρωτούσε τι είναι αυτό που κρατάει στα χέρια του και όσο του απαντούσαν “κουπί”, τραβούσε ψηλότερα. Όταν κάποτε έφτασε σε ένα ψηλό βουνό συνάντησε έναν τσοπάνη και τον ρώτησε τι ήταν αυτό που βαστούσε. Ο τσοπάνης το κοίταξε καλά καλά και ύστερα του είπε “ξύλο είναι”.

Απολαύστε την νέα διαδρομή!

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα