Λήμνος: Τριακόσια κιλά καπάκια για τον μικρό Άγγελο από τη Λέσβο! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: Τριακόσια κιλά καπάκια για τον μικρό Άγγελο από τη Λέσβο!

Δημοσιεύτηκε

στις

Τριακόσια (!) κιλά καπάκια μάζεψαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από σχολεία της Λέσβου αλλά και απλοί πολίτες, συγκεντρώνοντάς τα στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου προκειμένου να δοθούν για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου για τον μικρό Άγγελο από τον Μούδρο της Λήμνου, o οποίος αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

 

Ήδη από τον προηγούμενο μήνα είχε γίνει έκκληση για βοήθεια προς τον 19 μηνών Άγγελο, ο οποίος πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο με το όνομα Αicardi Goutieres, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει νευροαναπτυξιακές και κινητικές δυσκολίες σε αυτή την τρυφερή ηλικία. Σημειώνεται ότι στο κάλεσμα για βοήθεια ανταποκρίθηκε άμεσα ο Εμπορικός Σύλλογος Λήμνου τοποθετώντας σε κεντρικό σημείο της αγοράς της Λήμνου έναν μεγάλο κάδο για την περισυλλογή καπακιών, όπως μεγάλη ήταν η ανταπόκριση και από κατοίκους της Λήμνου. 

Στην Λέσβο η κινητοποίηση για τον μικρό Άγγελο έγινε κυρίως μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα γρήγορα και στο νησί μας άνθρωποι όλων των ηλικιών και των ιδιοτήτων να συσπειρωθούν για καλό σκοπό.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

«Πυρήνας» της κινητοποίησης αυτής στάθηκε το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, το οποίο άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που περισυλλέγει καπάκια για να αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια. Όπως εξήγησε στα ‘ΝΕΑ της Λέσβου’’ ο διευθυντής του σχολείου, Γιώργος Ζορμπάς, τα τελευταία χρόνια το Δημοτικό Σχολείο Παπάδου συνεργαζόταν με τον Σύλλογο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Νομού Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, στον οποίο με την λήξη έκαστου σχολικού έτους στέλνονταν τα καπάκια που είχε μαζέψει το σχολείο, με την Μεταφορική Καλλονής να αναλαμβάνει την μεταφορά τους δωρεάν.

Φέτος, κατ’ εξαίρεση, η σχολική κοινότητα επέλεξε να δωρίσει τα καπάκια που συνέλεξε όλη την σχολική χρονιά στην οικογένεια του μικρού Άγγελου. «Ανταποκριθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη στην έκκληση για τον Άγγελο και σε συνεργασία με τους μαθητές και τους συντοπίτες μας, αλλά και με την πολύτιμη βοήθεια από την Ειδική Ομάδα Εθελοντών Λέσβου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Γέρας συγκεντρώσαμε τις σακούλες με τα καπάκια. Να σημειωθεί ότι στην προσπάθεια συνέβαλαν σημαντικά και άλλα σχολεία της γύρω περιοχής αλλά και τοπικοί σύλλογοι, θεατρικοί θίασοι και σωματεία», δήλωσε ο κ. Ζορμπάς. Και κατέληξε: «Το επόμενο βήμα αυτή τη στιγμή είναι να αποσταλούν τα καπάκια στη Λήμνο», τονίζοντας ότι για την μεταφορά τους έχει μεριμνήσει η 98 ΑΔΤΕ στην Παγανή.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα