Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου στήριξε και στηρίζει τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Λήμνου. - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου στήριξε και στηρίζει τις κινητοποιήσεις για το Νοσοκομείο Λήμνου.

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου συμμετείχε την Τρίτη 06/06/23, στις κινητοποιήσεις για την απουσία αναισθησιολόγου και την γενικότερη υποστελέχωση του Νοσοκομείου Λήμνου.

Μέσω της Προέδρου κ.Ελένης Φαρμάκη και της Αντιπροέδρου κ.Αγγελικής Βουτσά, ο Ιατρικός Σύλλογος Λήμνου δήλωσε “παρών” στους αγώνες των κατοίκων του νησιού μας για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας του Νοσοκομείου μας.

Αν για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα της ηπειρωτικής Ελλάδας, η απουσία ενός αναισθησιολόγου δυσχεραίνει απλά το πρόγραμμα εφημεριών, για ένα ακριτικό νησί, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, η έλλειψη αναισθησιολόγου ανάγεται σε μείζον θέμα “ζωής ή θανάτου”.

Είναι άδικο όσοι μεγαλώσαμε και ζούμε στη Λήμνο να νιώθουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να στερούμαστε του αυτονόητου δικαιώματός μας στην ισότιμη πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Για την επίλυση του μείζονος ζητήματος της υποστελέχωσης του ΕΣΥ σε ιατρικό δυναμικό απαιτείται να γίνουν άμεσα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αλλά και ταυτόχρονα να αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης, επιστημονικής αναγνώρισης και εργασιακής ικανοποίησης. Βασική προϋπόθεση για την εδραίωση αυτού του κλίματος είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση μισθολογικών κινήτρων αλλά και κινήτρων επιστημονικών  και κοινωνικών, ιδιαίτερα για τις άγονες και νησιωτικές περιοχές.

Στόχος και δέσμευση του Ιατρικού Συλλόγου για το επόμενο διάστημα, λειτουργώντας στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων μας, είναι να πιέσουμε τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο μέσω του ΠΙΣ, για την επίλυση των σοβαρών υγειονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως επαγγελματίες υγείας και ως κάτοικοι του ακριτικού νησιού μας.

Στο βίντεο που ακολουθεί η ομιλία της Προέδρου κ. Φαρμάκης στην κινητοποίηση στις 6 Ιουνίου (στο 13:10)

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα