Οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού Λήμνου!

Δημοσιεύτηκε

στις

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των στελεχών της 88 ΣΔΙ, στο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, Βασικής Υποστήριξης Ζωής και χρήσης Αυτόματου εξωτερικού Απινιδιστή (BLS/AED) με πιστοποίηση, από 30-01-2023 μέχρι 15-02-2023, από την Νοσηλεύτρια- Εκπαιδεύτρια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κα Τσατά Αικατερίνη, που παρευρίσκονταν στη Λήμνο για την εκπαίδευση του νέου Τμήματος Εθελοντών Νοσηλευτικής του Τομέα Υγείας του ΕΕΣ.

Στην Εκπαιδεύτρια του ΕΕΣ, από τον Διοικητή και το Προσωπικό της 88 ΣΔΙ «ΛΗΜΝΟΣ», απονεμήθηκε η πλακέτα με το Έμβλημα του Σχηματισμού, σε ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΙΜΗΣ, για την άοκνη και ακούραστη προσφορά της και από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου παραδόθηκε έντυπο από το υλικό της εκπαίδευσης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε ύστερα από συνεργασία της Διοίκησης της 88 ΣΔΙ, με το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου του ΕΕΣ και έγκριση από τον Πρόεδρο του ΕΕΣ, Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Στους εκπαιδευθέντες στρατιωτικούς, σε συνεργασία της Διοίκησης της 88 ΣΔΙ, με το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου, σε μία απέριττη και λιτή τελετή, την 8η Μαΐου 2023, παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, απονεμήθηκαν τα Ευρωπαϊκά Διπλώματα Πρώτων Βοηθειών (BLS/AED)

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023, ύστερα από έγκριση του Προέδρου του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντωνίου Αυγερινού, πραγματοποιήθηκε επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών του Δημοτικού σχολείου Μούδρου Λήμνου, με θέμα ‘Αντιμετώπιση αιφνίδιων περιστατικών στο χώρο του Σχολείου’.

Η Εθελόντρια του Τομέα Υγείας του Ε.Ε.Σ. κ. Ρούφου Ελένη, συνοδευόμενη από την Αντιπρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου κ. Φαρμάκη Ελένη, ενημέρωσε αρχικά το θεωρητικό πλαίσιο αντιμετώπισης διαφόρων αιφνίδιων περιστατικών που μπορούν να προκύψουν στο χώρο του σχολείου (π.χ. πνιγμός, στραμπούληγμα, τσίμπημα) και πώς να αντιμετωπιστούν άμεσα και έπειταέκανε επίδειξη στους εκπαιδευτικούς πως να εφαρμόζουν ΚΑΡΠΑ (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση).
Το 2ωρο εκπαιδευτικό μάθημα πλαισίωσαν εθελοντές του Τομέα Υγείας βοηθώντας την εκπαιδεύτρια στο έργο της.


Στα πλαίσια εορτασμού των 146 ετών προσφοράς του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην ελληνική κοινωνία και την πατρίδα μας, η τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας βράβευσε το Περιφερειακό Τμήμα Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου για την αδιάλειπτη και συνεχή προσφορά του στην Κοινωνία της Λήμνου.

Με έγκριση του Προέδρου του ΕΕΣ Dr. Αντωνίου Αυγερινού το βραβείο που απεικονίζει την αλληλεγγύη, αποδέχτηκε και παρέλαβε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου – Αγίου Ευστρατίου, κ. Δημήτριος Αχιλαδελλης συνοδευόμενος από μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στη σύντομη εισήγηση – ομιλία του ευχαρίστησε για την βράβευση, αφιέρωσε το βραβείο στους Εθελοντές του ΕΕΣ και έκανε αναφορά στο διαχρονικό έργο και τις δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου Αγίου Ευστρατίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα