Η πρόταση της Ματίνας Παγώνη για την αντιμετώπιση της έλλειψης ασθενοφόρων (βίντεο) - Limnos Live
Connect with us

Ειδήσεις

Η πρόταση της Ματίνας Παγώνη για την αντιμετώπιση της έλλειψης ασθενοφόρων (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για έλλειψη ασθενοφόρων, με αποτέλεσμα να χάνονται ανθρώπινες ζωές.

Μιλώντας στο MEGA η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως η έλλειψη των ασθενοφόρων αποτελεί μεγάλο θέμα, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει επάρκεια ασθενοφόρων, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

«Οι μηχανές είναι μία λύση. Την είχαμε προτείνει, γιατί στις μηχανές υπάρχει διασώστης που μπορεί να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες μέχρι να πάει ασθενοφόρο», δήλωσε.

«Μπορούν να βοηθήσουν οι στρατιώτες και οι πυροσβέστες στο κομμάτι να οδηγήσουν ένα ασθενοφόρο σε μία κρίσιμη στιγμή, αλλά χρειάζεται διασώστης για τους εξής λόγους: πως θα μεταφέρει τον πολυτραυματία, πως θα βάλει το κολάρο και πως θα τον μετακινήσει».

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Εκτός από τις ελλείψεις των ασθενοφόρων, ελλείψεις παρουσιάζονται και στα νοσοκομεία της επαρχίας, με το υπουργείο Υγείας να προχωρά σε μετακινήσει γιατρών από την Αθήνα στα νησιά.

«Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν οι γιατροί στις 12:30, την ώρα που εφημερεύουν σε νοσοκομείο, ένα χαρτί που λέει φεύγεις από το νοσοκομείο που εφημερεύεις και πας σε ένα άλλο επειδή δεν υπάρχει γιατρός, χωρίς να έχουν υπολογίσει εάν εφημερεύει ή τι υποχρεώσεις έχει».

Η Ματίνα Παγώνη σημείωσε πως οι ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία είναι μεγάλες και κάλεσε το υπουργείο να προχωρήσει σε προκηρύξεις για να καλυφθούν αυτές οι ελλείψεις.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα