Γυμνάσιο Μούδρου: «Λέμε ΝΑΙ στις γλώσσες»! (εικόνες) - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Γυμνάσιο Μούδρου: «Λέμε ΝΑΙ στις γλώσσες»! (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο Γυμνάσιο Μούδρου «Αργύριος Μοσχίδης» γιορτάσαμε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με εκδήλωση που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Ξένων Γλωσσών του σχολείου Μέρμηγκα Χρυσούλα, Τσάκου Ευαγγελία και Πάντσιου Λίνα με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων. Στόχος της διοργάνωσης ήταν να αναδείξει τις γλώσσες που μιλιούνται στη σχολική μας κοινότητα και ταυτόχρονα να ενθαρρύνει την πολυγλωσσία και την εκμάθηση ξένων γλωσσών.

 

Μαθητές αλλά και καθηγητές πήραν μέρος σε διαγλωσσικούς διαλόγους. Οι μαθητές παρουσίασαν την “πολυχρωμία” των ευρωπαϊκών γλωσσών μέσα από ποικιλία πληροφοριών για χώρες, γλώσσες και μνημεία της επιλογής τους, ενώ συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε παιχνίδια και διαγωνισμούς. Ξεχωριστή θέση είχε η παρουσίαση της επίδρασης της ελληνικής γλώσσας στην αγγλική που συντόνισε ο φιλόλογος Κωνσταντινίδης Γεώργιος ενώ πρωτότυπη ήταν και η παρουσία «πολιτών της Ευρώπης» ανάμεσά μας ντυμένων στα χρώματα της σημαίας διαφόρων χωρών. Τέλος Μοιραστήκαν αντιπροσωπευτικά εδέσματα από διάφορες χώρες που προετοίμασαν οι ίδιοι.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η συνάδελφος Κεχαγιά Αγγελική για όσο επέτρεπαν οι υποχρεώσεις της, μιας και φέτος υπηρετεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα