Το Γενικό Λύκειο Μούδρου υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας (εικόνες) - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου υποδέχθηκε τον Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε

στις

Τη Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου , το Γενικό Λύκειο Μούδρου υποδέχθηκε με τιμή και συγκίνηση το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ζηλανδίας, κ. Μύρωνα, και τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της ενορίας του Ευαγγελισμού του Ουέλιγκτον, 15 παιδιά ηλικίας από 11 μέχρι 19 χρονών, ελληνικής καταγωγής, ομογενείς. Η επίσκεψή τους αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης εκδρομής στην Ελλάδα, με προορισμούς την Αθήνα, την Κρήτη και τη Λήμνο.

Πρόκειται  για ένα εγχείρημα με όραμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, όραμα σύνδεσης των δύο χωρών, της Ελλάδας και της Νέας Ζηλανδίας,  στη βάση της κοινής ιστορίας τους, όπως αυτή γράφτηκε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την περίθαλψη και την ταφή στο νησί μας των Νέο-Ζηλανδών στρατιωτών που τραυματίστηκαν στην μάχη της Καλλίπολης το 1915 και άφησαν στη Λήμνο την τελευταία τους πνοή.  Τον Σεβασμιώτατο συνόδευαν ο Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος της  Μητρόπολης Λήμνου, ο Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, κ Βλαττάς -Λαμπρινός Άγγελος, οι γονείς των παιδιών που συμβάλλουν στη συνδιοργάνωση της εκδρομής και στη φροντίδα των παιδιών.  
 
Με τη συμβολή των καθηγητών του Γενικού Λυκείου,  τους μαθητές και τις μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τα παιδιά τον τόπο της καταγωγής τους, τις ομορφιές και να έρθουν πιο κοντά με τους μαθητές της Λήμνου μας, χτίζοντας σχέσεις και δημιουργώντας αναμνήσεις μέσα από ένα βιωματικό ταξίδι.
Παρακολούθησαν, επίσης, ένα βίντεο για το Μούδρο το οποίο επιμελήθηκαν μαθητές, ξεναγήθηκαν στο σχολείο μας, τους προσφέρθηκαν τοπικά εδέσματα και , το σημαντικότερο , συζήτησαν μεταξύ τους, ήρθαν κοντά, αντάλλαξαν ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να υπάρξει συνέχεια…Στην υποδοχή συμμετείχαν ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ Μούδρου, κ. Ρηγόπουλος και μαθητές του όμορου σχολείου. 
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα