Αλκιβιάδης Στεφανής: Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες, οράματα και να υλοποιώ στόχους! (εικόνες) - Limnos Live
Connect with us

Πολιτική

Αλκιβιάδης Στεφανής: Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες, οράματα και να υλοποιώ στόχους! (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου συνέχισε τις επισκέψεις του στο νησί της Λέσβου με αμείωτη ένταση και ρυθμό, πλαισιωμένος πάντα από τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ».

 

Νωρίς το πρωί παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό «AEOLOS TV» και τη δημοσιογράφο Πέλλη Γιακουμή, έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και να ξεδιπλώσει τις σκέψεις του για την κατάσταση που επικρατεί το Βόρειο Αιγαίο και για την επόμενη μέρα. Μεταξύ άλλων, είπε: «Έχω μάθει να φτιάχνω ομάδες, οράματα και να υλοποιώ στόχους. Με επέλεξαν για την αποτελεσματικότητα μου και για να φέρουμε το Βόρειο Αιγαίο σε τροχιά ανάπτυξης, καινοτομίας και εξωστρέφειας. Το εύκολο για τη Νέα Δημοκρατία θα ήταν να επέλεγε τον εν ενεργεία Περιφερειάρχη και να βαφόταν σίγουρα το Βόρειο Αιγαίο μπλε, αλλά δεν θα απασχολούσε κανέναν αν θα γινόταν έργα ή όχι. Είμαστε εδώ και σας καλώ μαζί μας για να φέρουμε τον τόπο μας, το Βόρειο Αιγαίο στην πρώτη γραμμή».

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Μετέβη στο χωριό του Μανταμάδου και της Κάπης, στις παραγωγικές μονάδες κρέατος, γάλακτος και στον Συνεταιρισμό, γνωρίζοντας τους χώρους και το ανθρώπινο δυναμικό όπου άκουσε τους προβληματισμούς των ιδιοκτητών ως προς την εξωστρέφεια και την προβολή των επιχειρήσεων στις εγχώριες και διεθνείς εκθέσεις. Ειδικότερα, ζητήθηκε η νέα Περιφερειακή Αρχή να έχει στην πρώτη γραμμή προβολής τις επιχειρήσεις υποστηρίζοντας τες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη μεγαλύτερη Διεθνής έκθεση ANUGA 2023 που αφορά τη βιομηχανία των Τροφίμων και Ποτών στην οποία καλούνται οι επιχειρήσεις να συμμετέχουν αποκλειστικά από δικούς τους πόρους. Ο κ. Στεφανής δήλωσε: «Η ουσιαστική προβολή των υπέροχων, παρθένων νησιών μας και των εξαιρετικών προϊόντων μας γίνεται μέσω των μεγάλων συναντήσεων και εκθέσεων. Δεν νοείται να απουσιάζουν οι επιχειρήσεις μας από αυτά τα ραντεβού, και η Περιφέρεια μας να έχει ελλιπής εκπροσώπηση, χωρίς στόχο και να γυρνάνε χωρίς αποτέλεσμα».

 

Επόμενος σταθμός το Κοινοτικό κατάστημα Μανταμάδου όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο, κ. Χαράλαμπο Τζελαΐδη. Παρόντες ήταν ο Βουλευτής ΝΔ Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Διοικητής της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Χρήστο Ροϊλό, και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», κ. Γιώργος Καμπούρης, και επισκέφθηκαν τον χώρο που θα στεγαστεί το Κέντρο Υγείας Μανταμάδου. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντικό οι περιοχές μας να είναι στελεχωμένες από Δομές όπως αυτή που βρίσκεται υπό ανέγερση. Δομές που κρατούν τα χωριά μας ζωντανά και παρέχουν όλα τα απαραίτητα στους κατοίκους των γύρων περιοχών, παρέχοντας το αίσθημα ασφάλειας».

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Το μεσημέρι έδωσε άλλες τρεις συνεντεύξεις σε Star TV, Ράδιο Λήμνος και Ράδιο Ιωνία της Σάμου. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την επόμενη ημέρα, σημείωσε: « Κύριο μου εργαλείο είναι η συνεννόηση και η συνεργασία. Ακούω! Θα γυρίσω και τα 214 χωριά μετά τις εκλογές. Θα αξιοποιήσω τους αντιπεριφερειάρχες μου, δίνοντας στον καθένα τους την κατάλληλη θέση».

 

Το απόγευμα περιόδευσε στα χωριά Αλυφαντά, Κεραμειά, Μυχού, Κάτω Τρίτος και Συκούντα, όπου συνάντησε και συνομίλησε με τους προέδρους, συλλόγους και απλούς κατοίκους. Θέμα συζήτησης, η συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας, Δήμου, Κοινοτήτων καθώς και η αναζήτηση προϋποθέσεων για να γίνουν έργα.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

«Σε πέντε χρόνια εύχομαι να είμαστε πάλι όλοι εδώ και να είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Σας καλώ να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι στο φως».

 

Την Τρίτη ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» συνοδευόμενος από υποψηφίους του επισκέφθηκε νωρίς το πρωί την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης(ΕΟΔ), όπου γνώρισε τα στελέχη του και ενημερώθηκε για τις δράσεις της και δήλωσε: «Ο εθελοντισμός είναι έμπρακτη προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο μας και στο κοινωνικό σύνολο. Επιτελείτε λειτούργημα και αποτελείτε παράδειγμα προς μίμηση».

 

Ώρα υγείας, μετέβη στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου και συναντήθηκε με τα μέλη του, στη συνέχεια είδε τον Σύλλογο Σκλήρυνσης κατά πλάκας, όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο και το πώς η Περιφερειακή Αρχή μπορεί να βοηθήσει την επόμενη ημέρα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Παύλο Μαρινάκη, και τον Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, κ. Χρήστο Ροϊλό επισκέφτηκαν το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο» και το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης. Εκεί, ο κ. Στεφανής είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τις δραστηριότητες και τις ανάγκες της Υγειονομικής Δομής, ενώ ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συνάντησή του με τον Αντιπλοίαρχο ιατρό και επεμβατικό καρδιολόγο, κ. Αναστάσιο Μίλκα, ο οποίος από 7 Σεπτεμβρίου 2021 και μετά από κοινή δράση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με Υφυπουργό τον νυν Υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κ. Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υπουργείου Υγείας και του Διοικητή του Νοσοκομείου, προσφέρει τις υπηρεσίες του μια φορά την εβδομάδα στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε τον κ. Μίλκα για όλα όσα προσφέρει στον τόπο. Με το πέρας της επίσκεψης, δήλωσε: «Οι υγειονομικοί μας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, 24 ώρες το 24ώρο, 365 μέρες τον χρόνο. Η τοπική κοινωνία είναι ευγνωμονούσα, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια. Έχουν καταφέρει από τη Διοίκηση μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο να κρατάνε σε άριστη κατάσταση το Ίδρυμα και να διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία, εγγυητές ασφάλειας των ακριτών μας».

 

Επόμενος σταθμός το Πανεπιστήμιο Αιγαίο εκεί ο κ. Στεφανής πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τις πρυτανικές αρχές όπου συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Πανεπιστημιακή κοινότητα και οι προϋποθέσεις συνεργασίας με την Περιφερειακή Αρχή, τονίζοντας «Οι εκπαιδευτικές κοινότητες είναι πηγή γνώσης, καινοτομίας και ζωντάνιας στον τόπο. Οφείλουμε όλοι να στηρίζουμε το Πανεπιστήμιο, να το αφουγκραζόμαστε, να το δυναμώνουμε και να το εκμεταλλευόμαστε για το καλό της κοινωνίας».

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Ακολούθησε συνέντευξη στη «Σαμιακή Τηλεόραση» και τη δημοσιογράφο Βιολέτα Τριπόδη, με τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου να απάντα σε πληθώρα ερωτήσεων. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Υπήρχε και υπάρχει η δυνατότητα να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Δεν γίνεται να έχουμε τον ρόλο του «φτωχού συγγενή» σε σχέση με τις υπόλοιπες εθνικές και ευρωπαϊκές περιφέρειες. Έχουμε καταπληκτικούς και καινοτόμους ανθρώπους. Αξίζουμε τα καλύτερα, που είναι μπροστά μας. Ελάτε μαζί μας στο φως, με ένα Βόρειο Αιγαίο που θα έχει δυναμική».

 

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική ομιλία του κ. Στεφανή στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης «Ρουσσέλλειο», παρουσία του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του κυβερνητικού εκπρόσωπου, κ. Παύλου Μαρινάκη, του Γενικού Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάνου Λογοθέτη, του Βουλευτή ΝΔ Λέσβου, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου. Έκλεισε την ομιλία του, λέγοντας: «Σε πέντε χρόνια εύχομαι να είμαστε πάλι όλοι εδώ και να είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Σας καλώ να κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι στο φως».

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα