Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά στην αίθουσα αρχείου Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου - Αιτήσεις Εγγραφής Δωρεάν! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά στην αίθουσα αρχείου Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου – Αιτήσεις Εγγραφής Δωρεάν!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Οργανισμός Εκπαίδευσης Δια Βίου Μάθησης Πολιτισμού Αθλητισμού Δήμου Λήμνου δημιουργεί λέσχη ανάγνωσης για παιδιά, η οποία θα λειτουργήσει στην αίθουσα αρχείου Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου (κτίριο Σαχτούρη, Σαρρή 1, πλησίον Ρωμέικου Γιαλού), δίνοντας την ευκαιρία στους μικρούς μας φίλους να εξερευνήσουν το κόσμο των παραμυθιών και μέσω αυτών να αναπτύξουν τη συναισθηματική νοημοσύνη τους. Σε αυτό το ταξίδι οδηγός τους θα είναι η συγγραφέας-αφηγήτρια παραμυθιών Σταυρούλα Φραγκουδάκη. Η κυρία Φραγκουδάκη έχει επιτυχή πορεία αρκετών χρόνων σε νηπιακά και παιδικά τμήματα λέσχης ανάγνωσης καθώς υπήρξε υπεύθυνη σε μεγάλη βιβλιοθήκη της Αθήνας, όπου καλλιεργούσε τη φιλαναγνωσία στα παιδιά και τους προήγαγε τη συναισθηματική νοημοσύνη μέσω των παραμυθιών. Οι αφηγήσεις της στο νησί μας αυτά τα τρία χρόνια που την έχουμε κοντά μας στους παιδικούς σταθμούς εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους.

Η λέσχη ανάγνωσης θα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-6 ετών. Εκτός από την ανάγνωση και συζήτηση, τα παιδιά απασχολούνται με δημιουργικό παιχνίδι και δραστηριότητες πάνω στο θέμα του εκάστοτε βιβλίου.

Στόχος μας είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με το βιβλίο και να μπορέσουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους .

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η προώθηση της φιλαναγνωσίας στο νησί μας υπήρξε μεγάλη επιθυμία της αείμνηστης Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου και με τη λειτουργία λέσχεων φιλαναγνωσίας στον χώρο που αφιερώθηκε στη μεγάλη λημνιά λογοτέχνιδα, τιμούμε την παρακαταθήκη της και κάνουμε πράξη την πολύ σημαντική αυτή επιθυμία της να έρθουν μικροί και μεγάλοι πιο κοντά στο βιβλίο, ως κυρίαρχο φορέα πνευματικότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να στείλουν email στο dlimnou.oepa@gmail.com  ή να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 22540-24011 ώστε να δηλώσουν συμμετοχή και να γίνει η πρώτη συνάντηση με τη συντονίστρια της Λέσχης Κα Φραγκουδακη. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα