Λήμνος - Αη Στράτης: ΔΩΡΕΑΝ  εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού από τον Όμιλο Ευρωκλινικής - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος – Αη Στράτης: ΔΩΡΕΑΝ  εξετάσεις κατά του καρκίνου του μαστού από τον Όμιλο Ευρωκλινικής

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, στο πλαίσιο των ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, και με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη και την ενημέρωση για τον Καρκίνο του Μαστού, θα προσφέρει δωρεάν εξετάσεις μαστού στο νησί της Λήμνου και τον Άγιο Ευστράτιο. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ΚΕΠ Υγείας Μύρινας στις 19/10, στο Δημαρχείο Ατσικής στις 20/10 καθώς και στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Ευστρατίου στις 21/10/2023.  

 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), η οποία θα διαθέσει τη Μονάδα Κινητού Μαστογράφου, υπό την αιγίδα των Δήμων Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου, καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ομάδα εξειδικευμένων Ιατρών (Ακτινοδιαγνώστες & Χειρουργοί Μαστού), Νοσηλευτικού και Διοικητικού προσωπικού του Κέντρου Μαστού της Ευρωκλινικής, θα επισκεφθεί τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, για την πραγματοποίηση ΔΩΡΕΑΝ  ψηφιακών μαστογραφιών, υπερήχων μαστού και μαστολογικών εξετάσεων.

 

Επιπρόσθετα την Τετάρτη 18/10/2023 στις 20.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για τον Καρκίνο του Μαστού, την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία με ελεύθερη είσοδο στη Λήμνο, στον κινηματογράφο «Μαρούλα».

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα:

  • ΜΥΡΙΝΑ – ΚΕΠ Υγείας Ραντεβού:  22540 29111
  • ΑΤΣΙΚΗ – Δημαρχείο Ατσικής Ραντεβού: 22543 50615 – 616 – 618
  • ΑΓΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ Ραντεβού: 22540 93210

 

Η δράση υπολογίζεται να καλύψει τις ανάγκες ενός μεγάλου αριθμού γυναικών, οι οποίες χρήζουν προληπτικού μαστολογικού ελέγχου αλλά για διάφορους λόγους (οικονομικοί, απόσταση, έλλειψη ενημέρωσης) δεν έχουν πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα.

  

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στις γυναίκες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περισσότερες από 1.600.000 γυναίκες τον χρόνο διαγιγνώσκονται με καρκίνο του μαστού, με τη μέση ηλικία διάγνωσης να σημειώνει μείωση, πλήττοντας και νεότερες ηλικίες. Στην Ελλάδα ο καρκίνος του μαστού παραμένει μείζον θέμα, με ένα μεγάλο αριθμό γυναικών να μην γνωρίζουν τη σημασία της πρόληψης, του τακτικού ελέγχου και της έγκαιρης διάγνωσης. Κάθε γυναίκα άνω των 40, πρέπει να πραγματοποιεί ετησίως προληπτικό έλεγχο μαστού, ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει ψηφιακή μαστογραφία, υπέρηχο και κλινική εξέταση, ενώ για τις γυναίκες κάτω των 40 συστήνεται υπέρηχος μαστών και μαστογραφία αναφοράς.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Ευρωκλινικής και το Κέντρο Μαστού:

 

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998, διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στον χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 12 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 8 χειρουργικές αίθουσες, 4 κλίνες στη Μονάδα Εμφραγμάτων, συνεργασία με 300 μόνιμους γιατρούς και 740 εξωτερικούς συνεργάτες, 500 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

 

Το υπερσύγχρονο Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών, αποτελεί κέντρο αναφοράς παρέχοντας ολοκληρωμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σχετικά με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των παθήσεων του μαστού. Αποτελεί ένα πρότυπο κέντρο, το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, και είναι εξοπλισμένο με διαγνωστικά και απεικονιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών, αποτελεί μέλος του “Breast Centres Network”, ενός διεθνούς δικτύου, τα μέλη του οποίου είναι άρτια και εξειδικευμένα ανά τον κόσμο, τόσο για τη διάγνωση, όσο και για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού. Στόχος του Κέντρου Mαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών. είναι να συμβάλλει στην ποιοτική και ασφαλή φροντίδα των γυναικών με καρκίνο μαστού, παρέχοντας υψηλού επιπέδου ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας και φροντίδας που καλύπτουν όλα τα στάδια, από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα