Connect with us

Πολιτική

Στεφανής: Η Κυριακή που μας έρχεται δεν είναι ο τελικός. Είναι η αρχή μια νέας εποχής για το Βόρειο Αιγαίο! (εικόνες)

Δημοσιεύτηκε

στις

VideoCapture 20231013 135040

«Το Βόρειο Αιγαίο είναι ένα συμπιεσμένο ελατήριο που αν το αφήσουμε, θα μας εκπλήξει με όσα εκείνα μπορεί να δώσει. Εμείς θέλουμε να δείξουμε τα καταπληκτικά μας χαρακτηριστικά, ένα μέρος υπέροχο και με εξαιρετικούς ανθρώπους, και να πάρουμε όσα αξίζουμε». Η παραπάνω ήταν η καλημέρα του Υποψηφίου Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του ANT1 και στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τους δημοσιογράφους, κ. Γιώργο Παπαδάκη και την κα. Μαρία Αναστασοπούλου, σήμερα Παρασκεύη

 

Παραχώρησε συνέντευξη στο ραδιόφωνο «ΣΤΟ ΝΗΣΙ» και τους δημοσιογράφους, κ. Θράσο Αβραάμ και την κα. Μαρία Χατζηγεωργίου, απαντώντας σε μια σειρά από ποικίλα ερωτήματα. Μεταξύ άλλων σχολίασε για το μεταναστευτικό ζήτημα: «Την τάξη στο Βόρειο Αιγαίο ποιος την έφερε; Παραλάβαμε τον τόπο με 43.500 μετανάστες, τη Μόρια με 23.000, κι αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια τάξη. Ποιος σταμάτησε τις ροές; Υπάρχει όνομα. Στεφανής Αλκιβιάδης. Έπλευσα με 93 σκάφη του Λιμενικού, προκειμένου να αλλάξουμε τη νοοτροπία και να σταματάμε τις ροές πάνω στα σύνορα».

VideoCapture 20231013 134544

Μίλησε στην κάμερα του «Kalloninews.gr» και τον δημοσιογράφο, κ. Θεόφιλο Μυζίκα, σημειώνοντας: «Θα τρέξουμε, θα δούμε τα προβλήματα όλου του τόπου και τι έργα έχουν μείνει πίσω. Θα δούμε την αναπτυξιακή εταιρεία της Περιφέρειας, κάτι που δεν έχει γίνει. Δεν έχει αξιοποιηθεί. Αν δεν το πράξουμε, δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη. Χρειάζεται να επενδύσουμε πάνω στην προστασία. Κυρίαρχα έργα όσα μας θωρακίζουν και μας επιτρέπουν να κοιτάζουμε μπροστά».

VideoCapture 20231013 134626

Εμφανίστηκε στη «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ» και τη δημοσιογράφο, κα. Μαρία Σμιλίδου, τονίζοντας: «Το εύκολο για τον κ. Πρωθυπουργό θα ήταν να έδινε το χρίσμα στον κ. Μουτζούρη για να βάψει όλη την Ελλάδα μπλε. Εμένα με επέλεξε για την αποτελεσματικότητα μου, κι όχι για την κομματική ταυτότητα. Θα φτιάξουμε πολλά στο Βόρειο Αιγαίο».

 

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, συνοδευόμενος από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Βουλευτή ΝΔ  Λέσβου, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, στελέχη της ΔΕΕΠ, ΟΝΝΕΔ, ΔΑΠ και υποψηφίους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» περιόδευσαν στην αγορά της Μυτιλήνης. Είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν στη Μητρόπολη Μυτιλήνης και να συζητήσουν με ιδιοκτήτες καταστημάτων, πελάτες και απλούς πολίτες.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κ. Πιερρακάκης, είπε: «Είμαι βέβαιος για την εκλογή ενός πολύ καλού φίλου, ενός «σπουδαίου δημόσιου λειτουργού» όπως είναι ο Αλκιβιάδης Στεφανής. Θα δείξει την ίδια αγάπη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στον τόπο, όπως έκανε τόσα χρόνια στην πατρίδα».

Ο βουλευτής ΝΔ Λέσβου, κ. Αθανασίου, με τη σειρά του, δήλωσε: «Την Κυριακή θα πανηγυρίσουμε όλοι μαζί τη νίκη του Αλκιβιάδη Στεφανή. Δεν θα είναι μια νίκη μόνο προσωπική, αλλά μια νίκη για το Βόρειο Αιγαίο. Καλή τύχη, Αλκιβιάδη Στεφανή, αυριανέ Περιφερειάρχη».

 

Έπειτα, απευθύνθηκε προς τους πολίτες της Λήμνου μέσω του «Ράδιο Άλφα» και τον δημοσιογράφο, κ. Ηλία Κότσαλη, λέγοντας: «Η Κυριακή που μας έρχεται δεν είναι ο τελικός. Είναι η αρχή μια νέας εποχής. Θα παλέψουμε μαζί για την πρόοδο, την ευημερία, την ανάπτυξη, το χαμόγελο, τη λεβεντιά και την περηφάνια μας. Ελάτε μαζί μας στο φως, και στο τέλος της πενταετίας θα είμαστε περήφανοι για τα όσα έχουμε καταφέρει».

 

Στο ραδιόφωνο του «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1» και στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους, κ. Θανάση Φουσκίδη και κα. Στέλλα Γκαντώνα, έκανε γνωστό: «Πηγαίνουμε με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα να δείξουμε έναν άλλον δρόμο, μια άλλη επιλογή για τους κατοίκους του Βορείου Αιγαίου. Καθημερινά δέχομαι μηνύματα και τηλεφωνήματα από πολίτες εκτός ΝΔ, άτομα που κινούνται στον χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς που δηλώνουν πως θα με στηρίξουν λόγω του οράματος και του προγράμματος που έχουμε για τα νησιά μας».

 

Τέλος στο «Limnos FM100» και τη δημοσιογράφο, κα. Δέσποινα Βασιλειάδου, μοιράστηκε το εξής: «Εγώ έγινα γνωστός για τα «όχι» μου. Ο κ. Πρωθυπουργός με έχρισε υπουργό λόγω των ικανοτήτων μου και επειδή έχω το σθένος να εκφράζω την άποψη μου. Το ίδιο συνέβη και τώρα! Το Βόρειο Αιγαίο θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή»!

 

Ο Περιφερειάρχης είναι εκείνος που με την παρέμβαση του, με την παρουσία του, πρέπει να λύνει προβλήματα, κι όχι να δημιουργεί.

 

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, τρεις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Β΄ Γύρου, βρέθηκε στο νησί της ναυτοσύνης και της μαστίχας, στη Χίο.

 

Παραχώρησε συνέντευξη στον «ΧΙΑΚΟ ΛΑΟ» και τη δημοσιογράφο, κα. Ραφαέλα Βατάκη, και σχετικά με την επιλογή των εκλογών της Κυριακής δήλωσε: «Το βασικό δίλημμα του δεύτερου γύρου δεν είναι τι χρώμα θα βαφτεί ο χάρτης το βράδυ των εκλογών, αλλά το αν η ζωή στα νησιά μας θα γίνει καλύτερη την επόμενη πενταετία. Αν θα προχωρήσουμε μπροστά σε μία νέα δημιουργική εποχή με οφέλη για όλους  ή  αν θα μείνουμε στάσιμοι βλέποντας τις ευκαιρίες να περνούν. Αν θα κυριαρχήσει το φως ή το σκοτάδι».

 

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιάννη Σαραντάκο, είπε: «Η μεγαλύτερη ασφάλεια για το Βόρειο Αιγαίο είναι μία: η ανάπτυξη και η ευημερία. Δεν υπάρχει για έναν τόπο μεγαλύτερη ασφάλεια. Οι νέοι θα μείνουν στον τόπο τους, θα επενδύσουν. Κέντρα καινοτομίας σε κάθε τόπο σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά του. Στη Χίο, για παράδειγμα υπάρχει κέντρο καινοτομίας για τη μαστίχα».

 

Στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 και στην εκπομπή «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ» με τον δημοσιογράφο, κ. Παύλο Τσίμα, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Οι άνθρωποι του Βόρειο Αιγαίου έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι υπόλοιπες Περιφέρειες καλπάζουν, ενώ εμείς βρισκόμαστε στις τελευταίες θέσεις της χώρας και της Ευρώπης. Δεν θέλουν να συνεχιστεί αυτό για άλλα πέντε χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να έρχεσαι ως νέος στον χώρο με τους συνεργάτες σου και με το πρόγραμμα σου να τους πείθεις. Έγινε αυτό γιατί είμαστε σοβαροί, έχουμε αποτελεσματικότητα και δεν υποσχόμαστε».

 

Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΠΑΤΡΙΔΑ» και τον δημοσιογράφο, κ. Κωνσταντίνο Γιαννάρα, απάντησε σε μια σειρά από καίριες ερωτήσεις. Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Ο πρωθυπουργός δεν με επέλεξε με βάση το κομματικό κριτήριο, αλλά για την αποτελεσματικότητα. Επομένως, ορίζονται πρόσωπα για να πραγματοποιείται έργο. Σε καμία περίπτωση δεν μηδενίζουμαι τα έργα. Όσα έργα γίνονται επι της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, θα ολοκληρωθούν κανονικά, προσκαλώντας μάλιστα και όσους έχουν «τρέξει» αυτά».

Στην τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα «Politischios.gr» και τον δημοσιογράφο, κ. Παντελή Φύκαρη, ανέφερε: «Ο Περιφερειάρχης είναι εκείνος που με την παρέμβαση του και την παρουσία του λύνει προβλήματα, και δεν δημιουργεί. Για παράδειγμα, στο Πλωμάρι της Λέσβου επί 5 μήνες δεν είχαν τηλεοπτικό σήμα. Κάλεσα τον γενικό διευθυντή του ΔΕΔΔΗΕ, κ. Αναστάσιο Μάνο, κοιτάξαμε τι ακριβώς έπρεπε να γίνει και τώρα έχει αποκατασταθεί, αν και είναι ένα ζήτημα που δεν ανήκει στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Οφείλουμε να επιλύουμε ζητήματα και να κάνουμε εύκολες τις ζωές των νησιωτών μας». 

Στη συνέχεια, ακολούθησε περιοδεία στην Απλωταριά συνοδευόμενος από τους βουλευτές ΝΔ Χίου και Καβάλας, κ.κ. Νότη Μηταράκη και Νίκο Παναγιωτόπουλο αντίστοιχα, καθώς και από υποψηφίους του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ». Εκεί, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με καταστηματάρχες, πελάτες και απλούς πολίτες με θέμα συζήτησης την καθημερινότητα και τις επικείμενες εκλογές της Κυριακής. Με το πέρας της επίσκεψης, δήλωσε: «Πραγματικά, απολαμβάνω κάθε φορά που βρίσκομαι ανάμεσα στους πολίτες του Βορείου Αιγαίου, έχουν να σου πουν και κάτι διαφορετικό. Η επόμενη ημέρα θα είναι πιο φωτεινή, αισιόδοξη, γόνιμη και παραγωγική για όλους».

Στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑΛΗΘΕΙΑ» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιάννη Τζούμα, κλήθηκε να αναπτύξει το πρόγραμμα του συνδυασμού εφόσον ανακηρυχθεί σε νέα Περιφερειακή Αρχή. Ειδικότερα, τόνισε: « Στόχος μας είναι οι κάτοικοι των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να είναι υπερήφανοι και να υλοποιούν τα όνειρα τους. Μόνο έτσι θα πάμε μπροστά».

 

Τέλος, η ημέρα έκλεισε με εμφάνιση στη «ΣΑΜΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» και τη δημοσιογράφο, κα. Βιολέτα Τριπόδη. Απευθύνθηκε προς τους πολίτες της Σάμου, λέγοντας: «Την επόμενη ημέρα των εκλογών θα είμαστε για όλους, χωρίς διαχωρισμούς. Μας ενώνει η αγάπη προς την πατρίδα και το καλό του τόπου. Θα προχωρήσουμε όλοι μαζί, μη αφήνοντας κανέναν τόπο πίσω. Ελάτε μαζί μας στο φως, ελάτε να φέρουμε τα νησιά μας σε τροχιά εξωστρέφειας, ευημερίας και ανάπτυξης».

DSC04520

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση

Facebook

Διαφήμηση

Επικαιρότητα