Το Πρόγραμμα εορτασμού Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Το Πρόγραμμα εορτασμού Επετείου Απελευθέρωσης της Λήμνου την Κυριακή 22 Οκτωβρίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, η Λήμνος γιορτάζει την 111η Επέτειο της Απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό ζυγό κατόπιν της μετάθεσης της ημερομηνίας των εορτασμών λόγω της σύμπτωσης της ημερομηνίας της 8ης Οκτωβρίου, που έχει καθοριστεί ως ημερομηνία απελευθέρωσης με τη διενέργεια των Αυτοδιοίκητικών Εκλογών.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα καθορίζεται ως εξής:

Ώρα 07:30: Ο Εορτασμός της ημέρας θα ξεκινήσει με κωδωνοκρουσίες με τη φροντίδα της Ιεράς Μητρόπολης Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου.

 

Ώρα 08:00: Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τιμητικού Αγήματος.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ώρα 10:30: Επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λήμνου & Αγίου Ευστρατίου κ.κ. Ιερόθεος συμπαραστατούμενος από τον Ιερό κλήρο της πόλης.

Στην δοξολογία παρακαλούνται να παραστούν:

Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Νομού Λέσβου, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, ο Διοικητής της 88 Σ.ΔΙ., ο Ειρηνοδίκης, η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της Κοινότητας Μύρινας, οι Πρόεδροι Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ., ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, οι Προϊστάμενοι Ν.Π.Δ.Δ. – Οργανισμών – Τραπεζών, οι Διοικητές της 130 Σ.Μ., της 8ης Μ.Σ.ΕΠ., του Ναυτικού Σταθμού Λήμνου και του Αστυνομικού Τμήματος Μύρινας, ο Λιμενάρχης Μύρινας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μύρινας, οι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος εν ενεργεία με στολή και αποστρατεία, κατά ιεραρχική τάξη, ο Εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού

– Παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Λέσβου – παράρτημα Λήμνου, ο Εκπρόσωπος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Λήμνου (Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Λήμνου), , ο Εκπρόσωπος Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, οι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι Επαγγελματικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Εργατικών Οργανώσεων, οι Πρόεδροι Αγροτικών Συνεταιρισμών, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων και Συλλόγων, αντιπροσωπεία της σημαίας των σχολικών μονάδων της Μύρινας και ο Λαός.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Ώρα 11:15: Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων & κατάθεση στεφάνων από τους:

Εκπρόσωπο της Βουλής, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτές Νομού Λέσβου, Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Δήμαρχο, Διοικητή της 88 ΣΔΙ, Διοικητές Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και εκπρόσωποι Συλλόγων – Σωματείων- Οργανώσεων – Φορέων.

Ώρα 11:30: Παρέλαση του Περιφερειακού Τμήματος Λήμνου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Λυκείου Ελληνίδων – Παράρτημα Λήμνου, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, με συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Λήμνου και της 88 Σ.ΔΙ.

Ώρα 18:30: Υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Μύρινας με συμμετοχή Στρατιωτικού Τμήματος Αγήματος.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Αντίστοιχες εκδηλώσεις, θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα και στον Μούδρο, ήτοι δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων.

Παράλληλες Ενέργειες

  • Σημαιοστολισμός όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ., των Τραπεζών, των οικιών και ελλιμενισμένων πλοίων από την 8η πρωινή της 21ης Οκτωβρίου μέχρι και τη δύση του ηλίου της 22ης Οκτωβρίου
  • Φωταγώγηση των ανωτέρω Καταστημάτων, των οδών, πλατειών, του λιμανιού και του Φρουρίου Μύρινας, κατά τις βραδινές ώρες της 21ης και 22ης Οκτωβρίου

 

Τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει η κα Μαρία Σιαηλή, Φιλόλογος του Γυμνασίου Μύρινας.

Τελετάρχης στον χώρο του Ηρώου Πεσόντων Μύρινας ορίζεται ο κ. Θωμάς Καραγεώργης

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

και στο Ηρώο Πεσόντων Μούδρου η κ. Ανδρονίκη Αρκά, υπάλληλοι του Δήμου Λήμνου.

 

 

Ο Δήμαρχος

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Δημήτριος Μαρινάκης

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα