Connect with us

Βίντεο

Τα φωτογραφικά “κλικ” και βίντεο…. Από την σημερινή ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λήμνου

Avatar of Natasa Tararaki

Δημοσιεύτηκε

στις

orkomosia dimou

Σήμερα Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας για τη νέα δημοτική αρχή της Λήμνου, με τη νεοεκλεγείσα Δήμαρχο, κυρία Ελεονώρα Γεώργα, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τους Προέδρους και μέλη των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο Μαρούλα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Αγιασμό, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη  Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. κ. Ιερόθεου ακολούθησε η ορκωμοσία των νεοεκλεγέντων.

Στη συνέχεια, η νέα Δήμαρχος, κυρία Ελεονώρα Γεώργα, πήρε τον λόγο εμφανώς συγκινημένη αλλά και αποφασισμένη δηλώνοντας χαρακτηριστικά “Δηλώνω δημόσια ότι δεν θα ανεχθώ συμπεριφορές αλαζονείας ή υπεροψίας”.

Ολόκληρος ο Χαιρετισμός της κας Γεώργα:

“Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Λήμνου κ Αγίου Ευστρατίου
Σεβαστοί πατέρες
Κε Ταξίαρχε
Κύριοι διοικητές των κλάδων των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας
Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι αιρετοί
Δημότες της Λήμνου , αγαπημένοι μου συμπολίτες

Ο σημερινός όρκος μας να υπηρετήσουμε το Δήμο είναι η πρώτη Ομόφωνη πράξη Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων και Τοπικών συμβούλων με την οποία, ανεξαρτήτως παραταξιακής προέλευσης, αποδεχόμαστε την τιμή και το καθήκον να υπηρετούμε το κοινό καλό όλων των συμπολιτών μας!

Σήμερα έχουμε την πρώτη έμπρακτη, συμβολική, αλλά και ουσιαστική εκδήλωση Ενότητας της πενταετίας που ξεκινά!

Αυτή την ενότητα σας ζητώ να διαφυλάξουμε και αυτή την ενότητα σας καλώ να κάνουμε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο μας. Καταρτίζουμε σήμερα μια νέα συμφωνία ευθύνης.

Το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου δεσμεύτηκα ότι θα είμαι δήμαρχος όλων των Λημνιών ανεξαιρέτως και σ` αυτή μου τη δέσμευση θα είμαι απόλυτα συνεπής!

Δείχνοντας τη μέριμνά μας εξίσου για όλους, από την πόλη της Μύρινας έως την Πλάκα και τη Σκανδάλη. Κοιτάμε τις ανάγκες και τα προβλήματα κατάματα. Δουλεύουμε σκληρά , μεθοδικά και δυναμικά σε πνεύμα συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων και την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του τόπου μας. Έχουμε τη γνώση να ξεπεράσουμε τις όποιες δυσκολίες και να προχωρήσουμε σε άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις και πρακτικές αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο και εθνικό ή ευρωπαϊκό πρόγραμμα, για τον εκσυγχρονισμό και την αισθητική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει ο Δήμος μας. Η διεκδίκηση θα είναι σθεναρή και θα εκφράζεται με πληρότητα και τεκμηρίωση!

Με αδιαπραγμάτευτες αρχές μας τη νομιμότητα, τη διαφάνεια και τη χρηστή διοίκηση και με γνώμονα το σεβασμό προς όλους και τη μέγιστη ενεργοποίηση του δυναμικού του τόπου μας, προχωράμε με όραμα για τις αλλαγές που έχει ανάγκη η Λήμνος .

Αλλάζουμε κακές νοοτροπίες του παρελθόντος, ακολουθούμε και θέτουμε κανόνες. Δηλώνω δημόσια ότι δεν θα ανεχθώ συμπεριφορές αλαζονείας ή υπεροψίας.

Η δημόσια λογοδοσία και η ενημέρωση των πολιτών για τη δραστηριότητα και τις δράσεις της Δημοτικής Αρχής βασίζεται στις αρχές της αλήθειας και του σεβασμού και θα γίνεται με πρωτοβουλία μας σε τακτική βάση.

Σε όλη τη διάρκεια της θητείας θα λειτουργήσουμε δημοκρατικά και θα είμαστε ανοιχτοί στην αντίθετη άποψη. Αναγνωρίζουμε ως θεμιτή την έκφραση διαφορετικής άποψης και την άσκηση καλόπιστης κριτικής.
Η ίδια έχω επί σειρά ετών υπηρετήσει από τη θέση της αντιπολίτευσης και η θέση αυτή μου δίδαξε πολλά στην αυτοδιοικητική μου εξέλιξη.

Τώρα είναι η ώρα που οφείλουμε να δείξουμε όλοι μας την ωριμότητα που επιβάλλεται, αλλά και τη βούληση να πάμε τον τόπο μπροστά, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις. Εγώ πρώτη δεσμεύομαι για αυτό.

Με την κατάλληλη αξιοποίηση και το συντονισμό του ανθρωπίνου δυναμικού του Δήμου , με στενή και συστηματική συνεργασία με τους φορείς, τα σωματεία αλλά και τις τοπικές κοινωνίες είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε το Δήμο μας σε ένα ζωντανό οργανισμό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Με ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση , τους Βουλευτές του νομού μας και τα Υπουργεία.

Το διάστημα που πέρασε, από τις εκλογές του Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, ήταν για μας ένα διάστημα μελέτης, προετοιμασίας και επαφών, που θεμελιώνουν την ταχύτερη δυνατή εξέλιξη της πορείας υλοποίησης των προγραμματικών μας στόχων.

Η έντονη αυτή δραστηριότητα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων μας και θα είναι αυτή που θα μας χαρακτηρίζει για την επόμενη Δημοτική Θητεία μέχρι τη στιγμή που το έργο μας θα τεθεί στην κρίση των πολιτών όπως προβλέπουν οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Ευχαριστώ ακόμη μια φορά τους δημότες της Λήμνου για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και στην παράταξή μας, ευχαριστώ κι εσάς για την παρουσία σας σήμερα σε αυτή την αίθουσα και προσβλέπω στη βοήθειά σας και σε μια γόνιμη και παραγωγική συνεργασία με όλες και όλους σας.

Σεβασμιότατε με τις ευλογίες σας
Εύχομαι να έχουμε όλες και όλοι καλή δύναμη και μια παραγωγική θητεία”

 

Στη συνέχεια, με πρώτη την νέα Δήμαρχο Λήμνου, οι εκλεγέντες υπέγραψαν το Πρωτόκολλο ανάληψης της θητείας τους. Αρχικά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Λήμνου, κατά σειρά κατάταξης των δημοτικών παρατάξεων, με τον νυν δήμαρχο Λήμνου κ. Μαρινάκη να δίνει το παρών χαμογελαστός και ευδιάθετος στην τελετή.

Στη συνέχεια, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων που εξελέγησαν υπέγραψαν επίσης το Πρωτόκολλο.

Δείτε τα φωτογραφικά κλικ από την ορκωμοσία

 

 

 

 

 

 

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση

Facebook

Διαφήμηση

Επικαιρότητα