Η Δήμαρχος Λήμνου σε διαδικτυακή συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Η Δήμαρχος Λήμνου σε διαδικτυακή συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα συμμετείχε χθες, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, σε διαδικτυακή συνάντηση που συγκάλεσε η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, με τη συμμετοχή του συνόλου των γυναικών Δημάρχων που εξελέγησαν κατά τις τελευταίες Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα ισότητας και ίσης εκπροσώπησης των γυναικών σε όλα τα επίπεδα.

Η Δήμαρχος καλωσόρισε τη δημιουργία του νεοσύστατου Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και συνεχάρη τις συναδέλφους της για την εκλογή ή επανεκλογή τους. Αναφέρθηκε στη δική της πορεία και στην υποστήριξη που είχε και έχει από γυναίκες και άνδρες συνεργάτες: «Κοντά μου τόσο όλη την προηγούμενη περίοδο, όσο και τώρα, βρίσκονται γυναίκες οι οποίες δεν ήρθαν στο πλάι μου συνδεόμενες για την ποσόστωση, αλλά άξιες, δραστήριες και δυναμικές γυναίκες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεώργα. «Δέχθηκα την υποστήριξη ανδρών, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους μαζί μου, ήρθαν στο πλάι μου και μου είπαν ‘μπορείς’», πρόσθεσε.

Σχετικά με τη συμμετοχή των γυναικών στα κοινά, η Δήμαρχος ανέφερε εμφατικά την ανάγκη να μην παραμείνει μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά να καταγραφούν ουσιαστικά αποτελέσματα. Σε τοπικό επίπεδο, η κ. Γεώργα σημείωσε ότι οι γυναίκες στη Λήμνο δραστηριοποιούνται δυναμικά σε διάφορους χώρους, όπως επαγγελματικά σωματεία, οργανώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι, συνεταιρισμοί και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης.

Σε ό,τι αφορά στον Δήμο, η Δήμαρχος ανέφερε ότι η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας, η οποία πρόκειται να εκλεγεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, θα έχει πιο ουσιαστικό ρόλο από ό,τι στο παρελθόν, ενώ πρόσθεσε ότι σε αυτήν θα συμμετέχουν και άνδρες. Αναφορά έγινε και στον ρόλο των κοινωνικών Δομών του Δήμου Λήμνου, όπως το «Βοήθεια στο σπίτι» και το Κέντρο Κοινότητας, που προσφέρουν ουσιαστική στήριξη στις οικογένειες αλλά και υποστηρίζουν δράσεις ευαισθητοποίησης, όπως action plans για αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας. Επίσης, στα σχέδια της Δημοτικής Αρχής είναι να υπογράψει και ο Δήμος Λήμνου την Ευρωπαϊκή Χάρτα Ισότητας.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Καταλήγοντας, η Δήμαρχος τόνισε την ανάγκη συμμετοχής των γυναικών αιρετών στα συλλογικά όργανα της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ και απηύθυνε πρόσκληση σε όλες τις συμμετέχουσες να επισκεφθούν τον Δήμο μας.

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα