Η ΛΑΣ: Για τις καταστροφές από την κακοκαιρία στη Λήμνο - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Η ΛΑΣ: Για τις καταστροφές από την κακοκαιρία στη Λήμνο

Δημοσιεύτηκε

στις

Για άλλη μια φορά μια κακοκαιρία προκάλεσε πλημμύρες και ζημιές στις περιουσίες επαγγελματιών και κατοίκων της Μύρινας και των χωριών της Λήμνου. Και δεν φταίει μόνο ο όγκος του νερού όπως ακούγεται κάθε φορά, αλλά η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων, η συντήρηση των δημοσίων κτηρίων όπως είναι τα σχολεία και το νοσοκομείο του νησιού. Ό, τι δεν αποφέρει κέρδη για το κεφάλαιο, είναι κόστος για τον λαό.

Το Γυμνάσιο Μύρινας, το παλιό κτήριο του οποίου δεν έχει επισκευαστεί από τον σεισμό του 2014, χτυπήθηκε σήμερα και από την καταιγίδα όπου πλημμύρισε ο εξωτερικός χώρος του σχολείου και έγινε αδύνατη η πρόσβαση στις αίθουσες προκάτ, ενώ προβλήματα υπήρξαν και στο κυρίως κτήριο.

Το τοιχίο πίσω από το κτήριο του νοσοκομείου για την επισκευή του οποίου φωνάζουν οι εργαζόμενοι πολλά χρόνια και είχε κάνει παρέμβαση στη Βουλή και το ΚΚΕ, κατέρρευσε.

Μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες υπέστη για μια ακόμα φορά σε διάστημα 2 χρόνων περίπου και ο οικισμός του Αγίου Ιωάννη Κάσπακα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου επισκέφθηκε την περιοχή και συζήτησε με τους κατοίκους των οποίων οι περιουσίες επλήγησαν.

Όπως μας είπαν, από την προηγούμενη πλημμύρα κανένα ουσιαστικό έργο αντιπλημμυρικής προστασίας δεν έγινε. Παραμένει χωρίς ικανοποίηση το αίτημα για πλήρη και ολοκληρωμένο καθαρισμό του χειμάρρου «Ραγκαβά».

Η ολοκλήρωση – επικαιροποίηση της μελέτης και η κατασκευή του φράγματος Κάσπακα που όχι μόνο θα εμπόδιζε τους όγκους του νερού από τις βροχοπτώσεις να πλημμυρίζουν τον κάμπο του Αγίου Ιωάννη, αλλά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όλο αυτό το νερό για την ύδρευση και άρδευση του Κάσπακα, της Μύρινας, του Κορνού και του Πλατέος, παραμένει στις καλένδες.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την κυβέρνηση, τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές:

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
  • Την άμεση αποζημίωση των κατοίκων και των επαγγελματιών της Μύρινας και των χωριών για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους.

  • Αντιπλημμυρικά έργα στη Μύρινα και στα χωριά και συντήρηση των υπαρχόντων.

  • Την άμεση επισκευή και συντήρηση των κτηρίων του Γυμνασίου Μύρινας και όλων σχολικών κτηρίων που χρήζουν επισκευών.

  • Τον άμεσο ολοκληρωμένο καθαρισμό του ρέματος «Ραγκαβά» και των άλλων ρεμάτων του Αγίου Ιωάννη και της Λήμνου, για να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστροφές.

  • Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην αγροτική οδοποιία.

  • Την άμεση ολοκλήρωση – επικαιροποίηση της μελέτης και την κατασκευή του φράγματος Κάσπακα.

  • Την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στις 2 γέφυρες του «Ραγκαβά» και του παραλιακού δρόμου του Αγίου Ιωάννη.

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα