ΛΑΣ Λήμνου: Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό και έντιμο - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

ΛΑΣ Λήμνου: Το νόμιμο δεν είναι πάντα ηθικό και έντιμο

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου για τον ορισμό από το Δημοτικό Συμβούλιο δημοτικού συμβούλου που θα εκτελεί χρέη Προέδρου της Κοινότητας Καλλιόπης στην θέση του εκλιπόντος Νίκου Ρόκκου:

Θεωρούμε απαράδεκτη την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου να ορίσει ως εκτελούντα χρέη Προέδρου της Κοινότητας Καλλιόπης, δημοτικό σύμβουλο από την πλειοψηφούσα παράταξη ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΜΝΟ της Δημάρχου κας Γεώργα και όχι από τη Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου, παράταξη με την οποία εκλέχθηκε Πρόεδρος της Κοινότητας Καλλιόπης, ο πρόσφατα και απροσδόκητα εκλιπών, Νίκος Ρόκκος.

Η απόφαση αυτή στηρίζεται στην αντιδημοκρατική νομοθεσία που δεν δεσμεύει το Δημοτικό Συμβούλιο να ορίζει ως εκτελούντα χρέη Προέδρου Κοινότητας δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης. Είναι αυτή η ίδια νομοθεσία που επιτρέπει σε μια παράταξη που ψηφίστηκε από το 37% του λαού, να έχει την απόλυτη πλειοψηφία του 60% μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι μια νομοθεσία που επιτρέπει την έμμεση αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος, εν προκειμένω στην Κοινότητα Καλλιόπης. (από άλλη παράταξη εκλέχθηκε ο Πρόεδρος και από άλλη παράταξη ορίστηκε ο εκτελών χρέη προέδρου δημοτικός σύμβουλος).

Πίσω από τα αστεία επιχειρήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να στηριχθεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση, κρύβεται η επιθυμία ορισμένων να απαλλαγούν από «ενοχλητικούς» προέδρους που θα ασκούν πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, κινητοποιώντας τους κατοίκους του χωριού για τη διεκδίκηση αιτημάτων που αφορούν τις υποδομές και την καλύτερη ποιότητα ζωής στον τόπο που ζουν.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Από την πλευρά μας, ως Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου δεσμευόμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διεκδικήσουμε αιτήματα για την Καλλιόπη και την ευρύτερη περιοχή του Κέρους, σύμφωνα και με το προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης, που μαζί τον συναγωνιστή Νίκο Ρόκκο διαμορφώσαμε.

Το βίντεο από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα