Λήμνος: Κτητορικό μνημόσυνο του Ιερέως Κωνσταντίνου Ανδριωτάκη στον Άγιο Δημήτριο - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: Κτητορικό μνημόσυνο του Ιερέως Κωνσταντίνου Ανδριωτάκη στον Άγιο Δημήτριο

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο πρωτ. Κωνσταντίνος Ανδριωτάκης, γόνος πολυτέκνου λευιτικής οικογενείας, γεννήθηκε στην ακριτική Λήμνο το 1952 και απέκτησε Παπαδιαμάντειες εμπειρίες διακονώντας τον ευλαβέστατο ιερέα πατέρα του π. Σταμάτιο Ανδριωτάκη.

Σιγόκαιγε μέσα του ο πόθος για την ιερωσύνη και έτσι , απόφοιτος της περιφήμου Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, συνεδέθη κατά την στρατιωτική θητεία του με τον τότε αρχιμανδρίτη Διονύσιο Λαδόπουλο, τον μετέπειτα μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Δημιουργώντας μια όμορφη οικογένεια, δέχθηκε από τον προαναφερθέντα μητροπολίτη το υπέρτατο χάρισμα της ιερωσύνης, διάκονος τον Αύγουστο του 1986 και πρεσβύτερος τον Ιανουάριο του 1987 .

Τοποθετήθηκε στον ιερό ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού και Αγίου Δημητρίου Συκεών και έκτοτε ανάλωσε εαυτόν εις την διακονίαν του Ιερού Θυσιαστηρίου, έχοντας κυριολεκτικώς Θείον έρωτα δια την ιερωσύνη, γενόμενος υπόδειγμα ιερέως και αγαπώμενος υπό των συγκληρικών και των ενοριτών του. Εκτός της ιερατικής του διακονίας, ανήγειρε με το υστέρημά του και με πολλήν προσωπικήν εργασία τον περικαλλή ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου, στο ομώνυμο χωριό της ιδιαιτέρας του πατρίδος και ανεμοέσσης Λήμνου έγραφε το dogma.gr τον Φεβρουάριο του 2016 στην εξόδιο ακολουθία του.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Κτητορικό μνημόσυνο θα τελεστεί την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου  στον Άγιο Δημήτριο χοροστατούντος του Σεβασμιότατου κ.κ. Ιεροθέου υπέρ του μακαριστού ιερέως Κωνσταντίνου Ανδριωτάκη,  μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα