Λήμνος: Συνάντηση Δημάρχου με Πρόεδρο & μέλη ΔΣ Επιμελητηρίου Λέσβου - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Λήμνος: Συνάντηση Δημάρχου με Πρόεδρο & μέλη ΔΣ Επιμελητηρίου Λέσβου

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα είχε χθες, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο, συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Ευάγγελο Μυρσινιά, καθώς και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα.

Ειδικότερα, συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Παναγιώτης Τατάκης (Α΄Αντιπρόεδρος), Παρασκευάς Φραντζέσκος (Β΄Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Σωτηράκης (Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων), Γεώργιος Βλάχος (Υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων), καθώς και οι κ. κ. Νεκτάριος Ορφανίδης και Παναγιώτης Τσανταρλιώτης, εκπρόσωποι της Λήμνου στο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου.

Κατά τη συνάντηση, η οποία υπήρξε ιδιαιτέρως παραγωγική, συζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες για μια σειρά θεμάτων ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, μεταξύ των οποίων το αίτημα επαναφοράς χαμηλών συντελεστών ΦΠΑ, καθώς επίσης και η ενίσχυση και βελτίωση των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών συνδέσεων. Επίσης, συζητήθηκαν δυνατότητες συνεργασίας Δήμου – Επιμελητηρίου και σε άλλα πεδία, όπως η υποβολή προτάσεων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η διοργάνωση κοινών δράσεων επιμόρφωσης και εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρείν, αλλά και ενέργειες για την τουριστική ανάπτυξη των νησιών και την προβολή των τοπικών προϊόντων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην προοπτική ενίσχυσης του ενδιαφέροντος Τούρκων επισκεπτών, στο πλαίσιο της εφαρμογής της ελληνοτουρκικής συμφωνίας για την επταήμερη visa express.

Η Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε την έμφαση που δίνει η Δημοτική Αρχή στο θέμα της ανάδειξης και ενίσχυσης της τοπικής επιχειρηματικότητας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη δυναμική που παρουσιάζει το τοπικό επιχειρείν. Τόνισε δε το αμέριστο ενδιαφέρον για την εξασφάλιση ευνοϊκότερου αναπτυξιακού περιβάλλοντος σε περιοχές του νησιού που στερούνται αναπτυξιακών ευκαιριών, αλλά και τη σημασία της επιμόρφωσης και της μεταφοράς τεχνογνωσίας σε νέους ή εν δυνάμει επιχειρηματίες.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Τέλος, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Επιμελητηρίου να αποκτήσει έναν πιο επίσημο χαρακτήρα, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας.

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα