Όταν η Λήμνος μας και οι Έλληνες πιλότοι τιμούνται από την Αμερικανική Αεροπορία στο μακρινό Τέξας! - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Όταν η Λήμνος μας και οι Έλληνες πιλότοι τιμούνται από την Αμερικανική Αεροπορία στο μακρινό Τέξας!

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Επισμηναγός Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμίδας, με καταγωγή από την Λήμνο και πιο συγκεκριμένα από τα Τσιμάνδια. Είναι Έλληνας εκπαιδευτής πτήσεων μαχητικών στο Euro-NATO Joint Jet Pilot Training Program (ENJJPT) στο Sheppard AFB, Texas, έχει αναγνωριστεί για την εξαιρετική του γενναιότητα κάτω από εξαιρετικές συνθήκες με το διάσημο βραβείο 80th Flying Training Wing Aviation Well Done.

Ο Επισμηναγός Παλαμίδας έχει πετάξει μαχητικά αεροσκάφη υψηλών επιδόσεων για περισσότερες από 2500 ώρες και οι αξιοσημείωτες ικανότητές του στην αεροπορία δοκιμάστηκαν όταν προσγείωσε επιτυχώς ένα αεροσκάφος T-38 μετά από χτύπημα πουλιού, που οδήγησε σε βλάβη του κινητήρα και δομική βλάβη. Η γρήγορη σκέψη, η αποφασιστική δράση και η εξαιρετική του κρίση κατά τη διάρκεια του περιστατικού έσωσαν τις ζωές του πληρώματος και απέτρεψαν ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πρόγραμμα ENJJPT, που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Sheppard στο Wichita Falls του Τέξας, είναι ένα επίλεκτο ίδρυμα για την εκπαίδευση πιλότων μάχης από το ΝΑΤΟ και τα συμμαχικά κράτη. Ως το μοναδικό πολυεθνικό επανδρωμένο και διαχειριζόμενο πρόγραμμα πτητικής εκπαίδευσης στον κόσμο, το ENJJPT παράγει πιλότους μάχης τόσο για την Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών όσο και για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ. Είναι γνωστό για την αυστηρή εκπαίδευσή του, την τεχνολογία αιχμής και την ενθάρρυνση της συναδελφικότητας μεταξύ των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

Η αναγνώριση του Επισμηναγός Παλαμίδα υπογραμμίζει τα υψηλά πρότυπα που απαιτούνται από αυτό το αναγνωρισμένου κύρους εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Συμβολίζει τους στενούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών, αναδεικνύοντας το διαμέτρημα των ατόμων που εκπροσωπούν την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία στη διεθνή σκηνή.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Επισμηναγός Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμίδας

Ο Επισμηναγός Παλαμίδας έχει επιδείξει στο παρελθόν εξαιρετικό θάρρος και ικανότητα στην πατρίδα του, την Ελλάδα, ενώ υπηρετούσε ως πιλότος μαχητικών F-4 Phantom. Οι ενέργειές του έχουν εδραιώσει τη φήμη του ως πιλότου μαχητικού με απαράμιλλη ικανότητα και ανδρεία.

Αποτρέποντας μια πιθανή καταστροφή και διασφαλίζοντας την ασφάλεια του μαθητή του και του αεροσκάφους, ο Ταγματάρχης Παλαμίδας αποδεικνύει τη σημασία της συνεισφοράς του όχι μόνο στο πρόγραμμα ENJJPT αλλά και στη διεθνή ασφάλεια της αεροπορίας συνολικά. Οι ενέργειές του έχουν εμπνεύσει και ανυψώσει όχι μόνο τους συνομηλίκους του, αλλά και γενιές επίδοξων αεροπόρων, αφήνοντας ανεξίτηλο σημάδι στην αεροπορική κοινότητα και στις καρδιές όλων εκείνων που εκτιμούν το θάρρος και την ανιδιοτελή υπηρεσία.

Επισμηναγός Αναστάσιος-Σωτήριος Παλαμίδας

Τιμώντας τον Επισμηναγό Παλαμίδα, γιορτάζουμε το πνεύμα της γενναιότητας, της αφοσίωσης και της αριστείας που ενσαρκώνει. Οι ενέργειές του αποτελούν λαμπρό παράδειγμα της εξαιρετικής συνεισφοράς ατόμων στον τομέα της αεροπορίας, υπενθυμίζοντας σε όλους μας τον βαθύ αντίκτυπο που μπορεί να ελέγξει ένα άτομο στη διασφάλιση της ασφάλειας και της ασφάλειας των άλλων. Ο λαός της Ελλάδας και η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία νιώθουν τεράστια υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα του Επισμηναγό Παλαμίδα, θεωρώντας τα ως έμπνευση για τους επίδοξους πιλότους και ως απόδειξη της εξαιρετικής εκπαίδευσης και των αξιών που ενστάλαξε η Πολεμική Αεροπορία.

 

 

Επεξεργασία Μετάφρασή Limnoslive.gr από cosmosphilly.com

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα