Ψήφισμα Συμπαράστασης στους Αγρότες από τον Α.Σ. Λήμνου – Η Ένωση (βίντεο) - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Ψήφισμα Συμπαράστασης στους Αγρότες από τον Α.Σ. Λήμνου – Η Ένωση (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών απέστειλε ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου – η Ένωση το οποίο διάβασαν και οι αγρότες σήμερα

Το ψήφισμα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των αγροτών του νησιού μας, καθώς οι πολιτικές των κυβερνήσεων διαχρονικά επέφεραν τεράστια προβλήματα στον αγροτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι αγρότες να επιδίδονται καθημερινά σε αγώνα επιβίωσης ενώ ταυτόχρονα καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε το παραγόμενο αγροτικό προϊόν να είναι κατάλληλο προς κατανάλωση, χωρίς εκπτώσεις στην καλλιέργεια και στην ποιότητά του.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Οι αγρότες μας, αλλά και όλος ο κύκλος εργασίας της γεωργίας, είναι σκληρά εργαζόμενοι άνθρωποι και συχνά βλέπουν τον κόπο τους να καταστρέφεται από αντίξοες καιρικές συνθήκες, το εισόδημα τους να πλήττεται και προς αναπλήρωσή του να καταβάλλονται ελάχιστες αποζημιώσεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους, και τα δίκαια αιτήματα τους, που περιλαμβάνουν τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη θέσπιση αφορολόγητου πετρελαίου, την επιδότηση σε απαραίτητα γεωργικά εφόδια και λιπάσματα, την εξασφάλιση κατώτατων τιμών στα αγροτικά προϊόντα που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής αλλά και θα διασφαλίζουν ένα ελάχιστο εισόδημα ικανό προς επιβίωση. Ο μόνος τρόπος προς αναχαίτιση του κινδύνου ερημοποίησης που απειλεί τις γεωργικές περιοχές του νησιού μας είναι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα.

Δηλώνει την υποστήριξή του στα δίκαια αιτήματα και στους αγώνες των αγροτών της Λήμνου και όλης της χώρας.

Καλεί την κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα και να δώσει λύσεις στα δίκαια αιτήματα των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, που αναντίρρητα θα ωφελήσει και τους καταναλωτές και όλη την κοινωνία.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Μάλιστα, «Η Ένωση», κάνει γνωστό ότι στην πρόσφατη συνάντηση της διοίκησης του Συνεταιρισμού με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων κ. Σταμενίτη Διονύσιο , έθεσε τα περισσότερα εκ των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα του νησιού μας και του παρέδωσε υπόμνημα με την προτροπή να γίνει συνάντηση στο Υπουργείο , αφού ενημερωθεί γι’ αυτά , προς εξεύρεση λύσεων.

Ενδεικτικά τα προβλήματα που του τέθηκαν είναι:

• Διεύρυνση του ποσοστού της επιδότησης μεταφοράς ζωοτροφών και ως προς το συνολικό τονάζ αλλά και ως προς το ύψος της επιδότησης ανά τόνο.

• Εξίσωση του ΦΠΑ του νησιού μας με αυτό των υπολοίπων νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

• Έγκαιρες και ρεαλιστικές αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ , στις περιπτώσεις που πλήττεται η γεωργική παραγωγή.

• Έγκαιρη πληρωμή του μεταφορικού ισοδύναμου για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να καλύψουν τα αυξημένα κόστη που επιφέρει η νησιωτικότητα.

• Σταθερή και απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή σύνδεση για την έγκαιρη μεταφορά των προϊόντων μας προς την Ηπειρωτική Ελλάδα και το Εξωτερικό.

• Άμεση σύσταση φορέα διαχείρισης για το περιορισμό της εξάπλωσης των αγριοκούνελων στο νησί της Λήμνου, αποδέσμευση κονδυλίων προς αυτή την κατεύθυνση και σειρά νομοθετικών διατάξεων για την εξαίρεση του νησιού μας από συγκεκριμένες απαγορεύσεις.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

• Επανεξέταση του ποσού της στρεμματικής ενίσχυσης για την παραγωγή οίνων V.Q.P.R.D. , λαμβάνοντας υπόψη τα στρέμματα που δηλώνονται στην Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης και όχι αυτά του αμπελουργικού μητρώου των ΔΑΟΚ.

• Αίτημα του υπουργείο προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ , για να συμπεριλάβει το ΚΡΙΘΑΡΙ PANAGIAS , στις επιλέξιμες ποικιλίες.

• Οικολογικά σχήματα και δυνατότητες των παραγωγών της Λήμνου για να ενταχθούν σ’ αυτά.

Με εκτίμηση,
για τoν Α.Σ. Λήμνου – Η Ένωση,
ο Πρόεδρος
Δημήτριος Μαρινάκης

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα