Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα E-Twinning - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Συμμετοχή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας σε ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα E-Twinning

Δημοσιεύτηκε

στις

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας για πρώτη φορά είναι στην ευχάριστη θέση να αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας του eTwinning και να συμμετέχει σε πολλαπλές δράσεις με τους μαθητές/τριες των Β, Γ2, Ε1 και Ε2 τάξεων!

Το προγράμματα πραγματοποιούνται μεταξύ πολλών χωρών, (ενδεικτικά αναφέρουμε την Ιταλία, Ισπανία, Ουκρανία, την Τουρκία, την Πολωνία, Ρουμανία κ.α.).

Οι τίτλοι των eTwinning προγραμμάτων είναι:

“Today’s Children are the Architects of our Future ” , “ Kindness is Contagious”,
“Be Smart, Don’t Start: Pulling the plug on Bullying”, “Cool-Cult Tour”,
“Walking Together! Step by step for a better world”.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Στόχος του σχολείου είναι όπως αναφέρουν: να κάνουμε τις ομάδες των μαθητών από διάφορες χώρες μέρος αυτής της παγκόσμιας συνεργασίας υιοθετώντας αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης που καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πρώτο στη σειρά έργο μας είναι εμπνευσμένο από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και σχεδιάζεται να βελτιώσει τις κοινωνικές, συναισθηματικές και γνωστικές δεξιότητες των μαθητών. Με το έργο μας, εφιστούμε επίσης την προσοχή στα προβλήματα που απαιτεί η εποχή, όπως περιβαλλοντικά προβλήματα, κλιματική αλλαγή κ.α. Οι μαθητές μας καλούνται να χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσουν ένα ουτοπικό σύμπαν στο οποίο αντικατοπτρίζουν τα όνειρά τους για έναν ασφαλή και βιώσιμο κόσμο.

Αυτό θα συμβάλει στην ανάπτυξη της συνείδησης ευθύνης στους μαθητές μας και στην ικανότητά τους να δημιουργούν οι ίδιοι το δικό τους κόσμο. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων, τηρείται αυστηρός προγραμματισμός συνεργατικών δραστηριοτήτων με ψηφιακά εργαλεία και διεξάγονται πολλές διαδικτυακές συναντήσεις-γνωριμίες των μαθητών μας με τα υπόλοιπα σχολεία – μέλη του προγράμματος σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού!

Σχετικά με το eTwinning:

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Το eTwinning αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δίνει τη δυνατότητα σχολείων από διάφορες χώρες να συνεργαστούν, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), με στόχο την ανάπτυξη γνωστικών, κοινωνικών και πολιτιστικών δεξιοτήτων. Το eTwinning προσφέρει την ευκαιρία σε μαθητές και μαθήτριες να συμμετέχουν σε κοινά παιδαγωγικά έργα με σχολεία από διάφορες χώρες, προάγοντας παράλληλα την κατανόηση των διαφορετικών πολιτιστικών πραγματικοτήτων.

Η δράση του eTwinning προσκαλεί τους μαθητές να εξερευνήσουν τις διαφορετικές πτυχές των κρατών, ενώ παράλληλα ενισχύει τις ικανότητές τους στις ΤΠΕ. Εκτός από τη θεματική συνεργασία, το eTwinning επιδιώκει μια ολιστική και συστηματική συνεργασία των σχολείων, προσφέροντας πολλαπλές ευκαιρίες για εφαρμογή καινοτομιών και δημιουργικής μάθησης. Η συμμετοχή στο eTwinning εμπλουτίζει την εκπαιδευτική διαδικασία, προσθέτοντας ευρωπαϊκή διάσταση στη μάθηση και επιτρέποντας τη δημιουργία νέων συνεργασιών και καλών πρακτικών.

 

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί:
Αρβανιτίδου Σοφία (ΠΕ06) Αγγλικής, Οτζιακίδου Καλλιόπη (ΠΕ06) Αγγλικής Πεγκλίδου Αθηνά (ΠΕ70) Δασκάλα

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα