Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα ζητήματα του νησιού - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Συνάντηση της Δημάρχου Λήμνου με Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τα ζητήματα του νησιού

Δημοσιεύτηκε

στις

Τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη, συνοδευόμενο από τον Bουλευτή Λέσβου κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, υποδέχθηκε σήμερα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο, η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αειφόρου Ανάπτυξης και Αναπτυξιακής Πολιτικής κ. Χρήστος Πυρομάγλου, Περιβάλλοντος & Ποιότητας Ζωής κ. Ευάγγελος Χασάπης, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Τουρισμού, Δημόσιων και Διεθνών Σχέσεων κ. Δημήτρης Μπουλώτης, καθώς και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Σκαπέτης.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Υφυπουργός επεσήμανε την πρόοδο που έχει συντελεστεί ως προς την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, το υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ποιότητα των τοπικών προϊόντων. Από την πλευρά της, η Δήμαρχος τόνισε: «Ως νέα Δημοτική Αρχή, είναι πολλά αυτά τα οποία προσδοκάμε και ως προς την επίλυση προβλημάτων και ως προς την ανάπτυξη του τόπου», προσθέτοντας ότι: «Είμαστε σε πολύ καλά επίπεδα και το τουριστικό προϊόν ανεβαίνει σε συνδυασμό με τον πρωτογενή τομέα. Θέλουμε μια αρμονική, ισόρροπη ανάπτυξη που δεν θα προσβάλλει τον χαρακτήρα του νησιού μας, αλλά ταυτόχρονα θα δώσει άλλη δυναμική».

Σε ό,τι αφορά στα θέματα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στο πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αγριοκούνελων, για το οποίο επεσήμανε ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ δεν αρκούν, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Παράλληλα, η Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που υπάρχει εκ μέρους νέων αγροτοκτηνοτρόφων για απασχόληση σε νέες εκμεταλλεύσεις και τόνισε την ανάγκη ενεργοποίησης του προγράμματος εξηλεκτρισμού από την Περιφέρεια με σκοπό την επιδότηση της μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος σε κτηνοτροφικές μονάδες που βρίσκονται σε απόσταση από το δίκτυο.

Αναφορά έγινε επίσης σε θέματα όπως ο Αναδασμός της Ατσικής και η διασφάλιση της υλοποίησης όλων των αναγκαίων συνοδών έργων αγροτικής οδοποιίας και εγγειοβελτιωτικά.

Ο Υφυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΕΛΓΑ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις καλλιέργειες της Λήμνου και εν συνεχεία περιέγραψε τα χαρακτηριστικά του νέου ΕΛΓΑ κάνοντας λόγο για προσαρμογή του μηχανισμού στις απαιτήσεις που γεννά η κλιματική κρίση. Αναφέρθηκε εκτενώς στις δυνατότητες που προσφέρει το αγροτικό ΕΣΠΑ παρέχοντας ,μέσω των επιμέρους προγραμμάτων,νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, για έργα αγροτικής οδοποιίας,αρδευτικά και πράσινης ενέργειας τονίζοντας την ανάγκη να ωριμάσουν μελέτες τόσο από τον Δήμο όσο και από τους ιδιώτες. Σημείωσε, επίσης, ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα προσαρμογής της μοριοδότησης των μικρών νησιών, προκειμένου να μπορούν να είναι εξίσου επιλέξιμα για χρηματοδοτήσεις.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, η Δήμαρχος παρέδωσε υπόμνημα στον Υφυπουργό, στο οποίο επισημαίνονται τα κρισιμότερα ζητήματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Λήμνου, ενώ του προσέφερε ένα φωτογραφικό λεύκωμα με εικόνες της Λήμνου.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα