Τι αναφέρει η Δημοτική Αρχή Λήμνου για την συνάντηση με τους αγρότες (βίντεο) - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Τι αναφέρει η Δημοτική Αρχή Λήμνου για την συνάντηση με τους αγρότες (βίντεο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Ενημέρωση από τον Δήμο Λήμνου για την σημερινή συνάντηση της Δήμαρχου Λήμνου  με το συντονιστικό όργανο των αγροτοκτηνοτρόφων

Η Δήμαρχος Λήμνου κ. Ελεονώρα Γεώργα και ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Μπουλώτης είχαν σήμερα, Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο, συνάντηση με τους εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου των αγροτοκτηνοτρόφων της Λήμνου, κατόπιν αιτήματός τους στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην πανελλαδική κινητοποίηση του αγροτικού κόσμου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαράλαμπος Σκαπέτης.
 

Κατά την έναρξη της συνάντησης, η οποία ήρθε σε συνέχεια χθεσινής συζήτησης που έγινε με τους Αντιδημάρχους κ. Ιωάννα – Ελπίδα Διαματάρη και κ. Χρήστο Πυρομάγλου, η Δήμαρχος εξέφρασε τη συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής για το σύνολο των αιτημάτων των αγροτοκτηνοτρόφων. Επίσης, συμφώνησε ως προς τις αντικειμενικές διαπιστώσεις τους, όπως το μεγάλο κόστος που υφίσταται ο κλάδος σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η συγκοινωνιακή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα δεν είναι ομαλή, αλλά και το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που προκαλεί η εξαίρεση της Λήμνου από τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Η Δήμαρχος ανέφερε ότι τα αιτήματα του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου της Λήμνου σε τοπικό επίπεδο θα τεθούν μετ’ επιτάσεως σε έγγραφο που θα αποσταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με επιχειρήματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως μοχλός πίεσης αναδεικνύοντας τα ζητήματα με πιο συγκεκριμένα στοιχεία και ποσοτικοποιημένα επιχειρήματα.
 

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση τόσο με τη Δήμαρχο όσο και με τον Αντιδήμαρχο για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, ενώ η Δημοτική Αρχή και οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων συμφώνησαν ως προς την κρισιμότητα του τομέα για την τοπική οικονομία και την κρισιμότητα της στήριξής του.

Τέλος, και σήμερα συζητήθηκε το θέμα των έργων αγροτικής οδοποιίας. Η Δήμαρχος ανέφερε ότι η βελτίωση του αγροτικού δικτύου αποτελεί δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και ήδη δρομολογούνται ενέργειες σε αυτήν την κατεύθυνση.

 

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement
Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα