Τρικυμία στις άγονες γραμμές – Πάνω από 30 εκατ. ευρώ χρωστάει το υπουργείο Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές - Limnos Live
Connect with us

Λήμνος

Τρικυμία στις άγονες γραμμές – Πάνω από 30 εκατ. ευρώ χρωστάει το υπουργείο Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές

Δημοσιεύτηκε

στις

Προβληματική είναι η κατάσταση με τις λεγόμενες άγονες γραμμές – τις γραμμές δημόσιας ανάθεσης με αποτέλεσμα να πλήττονται τουριστικά μικρά πλην δημοφιλή νησιά όπως για παράδειγμα η Δονούσα, η Ανάφη και η Αστυπάλαια. Οι τουρίστες από το εξωτερικό που προγραμματίζουν εγκαίρως τις καλοκαιρινές τους διακοπές δεν μπορούν να κλείσουν ακτοπλοϊκά εισιτήρια γιατί δεν υπάρχει ακόμα πρόβλεψη για δρομολόγια! Οπότε οι εταιρείες δεν έχουν ανοίξει τα πλάνα τους για κρατήσεις εισιτηρίων αφού δεν ξέρουν ποια δρομολόγια θα κάνουν.

Ο διαγωνισμός για τις άγονες γραμμές αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 29 Φεβρουαρίου του 2024. Ο νέος διαγωνισμός προκηρύχθηκε μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο 2023, με έξι μήνες καθυστέρηση, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είχε προκηρυχθεί βάσει νομοθεσίας τον περασμένο Μάιο ή το αργότερο τον Ιούνιο του 2023. Η αιτιολογία της καθυστέρησης ήταν ότι δεν υπάρχουν λεφτά. Άλλωστε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής χρωστάει, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ στις ακτοπλοϊκές εταιρείες που έχουν εκτελέσει δρομολόγια στις άγονες.

Το υπουργείο δίνει άδειες για δρομολόγια “κομμάτι-κομμάτι” με απευθείας αναθέσεις έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Και ναι μεν ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 29 Φεβρουαρίου 2024 όμως θα χρειαστούν δύο μήνες περίπου για να ξεκαθαρίσει η εικόνα ποια εταιρεία θα κάνει ποια από τα άγονα δρομολόγια. Μέχρι τότε οι ακτοπλοϊκές επιχειρήσεις ζητάνε να δοθούν άδειες για δρομολόγια δημόσιας ανάθεσης έως και τις 15 Μαΐου 2024 ώστε να προλάβουν το Πάσχα.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Advertisement

Διαμαρτυρίες από το εξωτερικό για την εικόνα αυτή της ακτοπλοϊας: “Θέλουμε να σας αναφέρουμε το απαράδεκτο γεγονός ότι είναι Φεβρουάριος και δεν έχουν βγει δρομολόγια για κάνουμε κρατήσεις για τις καλοκαιρινές μας διακοπές σε νησιά όπως η Δονούσα, η Ανάφη και η Αστυπάλαια. Στο εξωτερικό προγραμματίζουμε τουλάχιστον 6-9 μήνες πριν” Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στη γραμμή της Λήμνου… με το καλοκαίρι να προβληματίζει….

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Προσθήκη σχολίου

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα