Connect with us

Λήμνος

“Ελεύθερη ροή: Ένα βλέμμα στη Λήμνο”: Έκθεση με έργα του Λημνιού φωτογράφου Χρήστου Δημητρίου

Ο Χρήστος Δημητρίου γεννήθηκε στην Λήμνο το 1972 και ζει στην Θεσσαλονίκη.

Avatar of Natasa Tararaki

Δημοσιεύτηκε

στις

eletheri roi

Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε, παρουσιάζει την Πέμπτη 9 Μαΐου 2024 την έκθεση φωτογραφίας «Ελεύθερη ροή: Ένα βλέμμα στη Λήμνο» του Χρήστου Δημητρίου.

 

« …Η σχέση του Χρήστου Δημητρίου με το νησί είναι ίσως αποσπασματική, αν κάποιος την κρίνει με όρους ημερολογίου ή σφιχτής εντοπιότητας. Αυτό από μόνο του λειτουργεί ως εκπληκτική πρόκληση. Ισορροπώντας με τον τίτλο του «ντόπιου», ο ίδιος καταγράφει το νησί όπως ο ίδιος το βιώνει, όπως ο ίδιος το συναντά, άλλοτε αναπάντεχα, άλλοτε απόλυτα φροντισμένα, σχεδόν σκηνοθετημένα. Είτε είναι τα βουνά από φύκια στις παραλίες του νησιού, είτε είναι το φως που γλύφει τους ήπιους ορεινούς όγκους, το απέραντο του κάμπου που διακόπτεται από τις αστοιβιές και τα χιλιοπατημένα μονοπάτια, είτε είναι το εκτυφλωτικό λευκό στην Αλυκή και η απελευθερωτική ροή της άμμου στις ‘Αμμ’δες, είτε τέλος η ανθρώπινη παρουσία-απουσία. Αυτή δεν χρειάζεται να τη δεις για να την αισθανθείς, είναι εκεί, εκλεπτυσμένα, γλυκά, ευγενικά, συγκινητικά. Δεν επιβάλλεται, αλλά συνυπάρχει με σεβασμό και συχνά δέος στα φυσικά στοιχεία: το φως, τον αέρα, τη γη, το νερό.

Η ροή ενυπάρχει παντού, ξεχειλίζει και εν τέλει γίνεται χάδι από χέρι αγαπημένο, τρόπος να ζεις, να βλέπεις, να αναπνέεις στον τόπο του/σου» σημειώνει η Χρύσα Ζαρκαλή, μουσειολόγος.

 

Χρήστος Δημητρίου Αμμοθίνες

 

Ο Χρήστος Δημητρίου γεννήθηκε στην Λήμνο το 1972 και ζει στην Θεσσαλονίκη. Εργάζεται ως επαγγελματίας φωτογράφος, μαζί με τον Νίκο Βαβδινούδη (studiovd.gr). Φωτογραφίζει τοπία, ανθρώπους, συνθήκες που προσελκύουν το ενδιαφέρον του.

Έχει ολοκληρώσει τις φωτογραφικές εργασίες Osmosis, Rhapsody λ, Greetings from Limnos, Woman. Παρακολούθησε σεμινάρια με τον Κωστή Αντωνιάδη, τον Στράτο Καλαφάτη και τον Γιώργο Γιατρομανωλάκη. Φωτογραφίες του έχουν βραβευτεί σε φεστιβάλ και έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια εκδίδει φωτογραφικά zine μαζί με τον Γιάννη Ιωακειμίδη (twospikygorillaz.com).

Έχει εκθέσει τη δουλειά του στην Αθήνα (Long room gallery, On the roof gallery), στη Θεσσαλονίκη (MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Hionidis mankind,TOSS Gallery) στα Ιωάννινα (Photometria Photo Festival) στα Κύθηρα (ZEIDOROS Gallery) και στη Λήμνο (Apothiki, Ochra Blue) και έχει τιμηθεί με το 1ο βραβείο κριτικής επιτροπής στο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας Ιωαννίνων Photometria 2012 και το 1o βραβείο στον διαγωνισμό του International Hellenic University 2012 (Thessaloniki, Views and Perspectives of a City)

 

 

ΙNFO:

Ώρες λειτουργίας:

Μάϊος: Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 10.00-14.00, Τρίτη Πέμπτη Παρασκευή 10.00- 14.00 και 18.00- 21.00. Κυριακή κλειστά.

Ιούνιο και Ιούλιο: Ανοικτά καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00- 21.30. Κυριακή 18.00- 21.30 .

Διάρκεια έκθεσης : 9 Μαίου- 3 Ιουλίου 2024.

Χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε”, Π.Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος.

 

 

Πηγή: ertnews.gr

 

 

Google News Icon

Σας άρεσε το άρθρο? Mάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Λήμνο!
Ακολουθήστε το LimnosLive.gr στο Google News.

ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ
Διαφήμηση
Διαφήμηση

Επικαιρότητα